Klatreulykken: Intet personale og manglende certifikater

112

17/03/2022

Foto: Shutterstock

Skrevet af Kathrine Frich

I dag er første dag i retssagen mod Kragerup Gods efter klatreulykken den 7. november 2020. Dengang faldt Marie Louise Angelo Frederiksen 16 meter ned fra den sorte frit-faldbane ”extreme”.

Det skriver tv2øst

Intet personale ved banen

I retten forklarede Marie, at hun inden hun sprang havde fået instruktioner fra personalet. Hun siger dog også at der under selve springet ikke var noget personale til stedet ved banen.

Faldet resulterede blandt andet i en knust højre fod, skader på bækken og ryg. I dag lider Marie stadig af nerveskader og føleforstyrrelser. Derudover har hun fået PTSD og hendes méngrad og tabte arbejdsfortjeneste er endnu ikke opgjort.

Maries påstand om manglen på personale bliver bakket op ad hendes veninde, der var med på banen. Hun filmede endda Maries styrt. Veninden forklarer i retten at der ikke var personale ved banen, da de skulle springe.

Nægtede sig skyldige

Kragerup Gods bliver repræsenteret af økonomichef Henrik Pederson, der startede med at nægte sig skyldige i alle anklager.

Han forklarede at banen blev etableret i 2019, og at der aldrig før er sket ulykker i klatreparken Go High, på trods af at mere end 5000 gæster havde sprunget fra den sorte bane før ulykken skete.

Der er i alt afsat tre dage til retssagen som bliver afsluttet fredag den 25. marts-

Ikke alle var certificerede

Der var også to klatreinstruktører, der vidnede i retten. De forklarede at de fik en intern klatreuddannelse af Kragerup Grods, men at det ikke var alle, der var certificerede.

Forlystelsen er lavet af en amerikansk producent med navnet Head Rush, der også har udviklet en manual til forlystelsen. Det er dog ikke en som alle instruktørerne kender til. Da anklageren præsenterede manualen for vidnerne, måtte den ene indrømme, aldrig at have set den før.

Teknologisk institut har også udviklet en tilsynsbog til banen, hvor sikkerhedskravene til banen var beskrevet, men heller ikke denne havde instruktørerne læst.