Hun fandt Emilie Meng: Sådan gik det til, forklarer hun i retten

112

03/06/2024

Foto: Shutterstock
Foto: Shutterstock

Skrevet af J. Bøgen

Hun var ude at gå med sin mand og sit barn, da de så noget i græsset.

Den 14. maj blev der ved Retten i Næstved taget hul på en af de mest opsigtsvækkende sager i nyere tid.

Tiden skal spoles tilbage til foråret 2023, hvor der gik en chokbølge gennem Danmark, da en 13-årig pige i foråret forsvandt fra jordens overflade på mystisk vis.

Politiet var hurtige til at melde ud, at der muligvis kunne være tale om en forbrydelse, og det viste sig at være sandt, da de senere fandt hende på en 32-årig mands adresse i Korsør.

Manden blev anholdt, sigtet og varetægtsfængslet, men det viste sig, at sigtelserne mod den 32-årige ikke var færdige med at tikke ind.

Sigtet for Meng-drab og voldtægtsforsøg

Senere udvidede politiet nemlig sigtelserne til også at omfatte drabet på Emilie Meng i 2016 samt et overfald og voldtægtsforsøg på en 15-årig efterskoleelev i Sorø i 2022.

Den 33-årige mand har erkendt sig skyldig flere forhold i sagen om den 13-årige pige, mens han nægter sig skyldig i begge forhold om Emilie Meng og den 15-årige efterskoleelev.

Men de kommende dage kan vi meget vel blive klogere på hvad der skete med Emilie Meng og hendes lig.

Her til formiddag vidnede kvinden, der fandt Emilie Meng juleaftensdag tilbage i 2016 ved Regnemarks Bakke, nemlig.

Var ude at gå med mand og barn

Det har hidtil været sparsomt med detaljer af hensyn til efterforskningen, men nu fortæller kvinden hvordan hun gør fundet inde i folden tæt på vandet i noget højt græs.

Af TV 2's liveblog fra retssagen fremgår det, at vidnet fortæller, hun gik forrest, hendes barn kommer efter hende og så hendes mand.

Hun forklarer, at de var på vej tilbage mod bilen, da hun så et stykke knogle i græsset, som de gik hen for at kigge på.

Det er et område, der er afgrænset af en fold, og man skal igennem en låge for at komme ind, forklarer vidnet.

Vidnet forklarer, at hun gik ind i folden sammen med sit barn og sin mand for at kigge nærmere.

Der gik det op for hende, at det var rester af et menneske, hun havde set. Herefter siger hun til sin mand, at han skal skynde sig at tage deres barn væk, hvorefter de hurtigt tager et billede af det, og ringer 114.