Fuskede med pant: Scorede 27.000 kroner, før han blev stoppet

112

10/03/2023

Foto: Shutterstock
Foto: Shutterstock

Skrevet af J. Bøgen

Det var langt fra det eneste, manden havde gang i ...

Hvor meget får du typisk ud af din flaskebon, når du har været nede og aflevere dine tomme flasker?

Uanset dit svar, tør jeg næsten godt garantere, at det ikke er i nærheden af det, en 37-årig mand bar sig ad med at få ud af det.

I løbet af tre måneder i 2021 formåede han nemlig at score intet mindre end 27.109 kroner, og beløbene, han fik udbetalt, varierede fra godt 600 kroner til mere end 1700 kroner.

Det skriver TV 2 Nord.

Nu kan man måske godt tænke, at den 37-årige var en overordentlig effektiv pantsamler, men sagen, at det femcifrede beløb ikke blev tilegnet på lovlig vis.

25 gange på otte dage

Hele 31 gange i perioden indfandt manden sig – ifølge politiets anklager – i butikken med en falsk bon på indleveret flaskepant.

Det var først, da han var inde for at hæve pant hele 25 gange i løbet af bare otte dage, at personalet fik sat en stopper for svindlen.

Sagen mod den 37-årige omfatter imidlertid også en række andre forhold, hvor han ifølge anklagerne har taget store lån og hævet feriepenge og overskydende skat.

Ikke i sig selv ulovligt, men der er lige den ret væsentlige detalje til historien, at lånene ikke blev optaget i hans eget navn, og at den overskydende skat og feriepengene også tilhørte en anden.

Ifølge politiets anklageskrift brugte manden en andens identitet til at optage lånene, der samlet løb op i 141.000 kroner, som han altså udbetalte til sin egen konto.

Derudover tikkede også cirka 17.500 kroner af en anden persons feriepenge og knap 7800 kroner af en andens overskydende skat ind.

Det fremgår ikke, hvordan den 37-årige mand, som i dag er bosat på Fyn, forholder sig til det omfattende anklageskrift.