Forsvaret på jagt: Mulige bomber fra Anden Verdenskrig

112

11/01/2023

Foto: Presse-fotos.dk
Foto: Presse-fotos.dk

Skrevet af J. Bøgen

En borger havde kendskab til, at der muligvis ligger ueksploderede bomber i området.

Det er blot to måneder siden, Forsvaret sprænge to bomber fra Anden Verdenskrig, der var blevet fundet på Als.

Og nu er 18 mand fra Forsvarets Ammunitionsrydningstjeneste, EOD, i gang igen.

Markerne omkring den lille by Brøstrup nær Sdr. Hygum i Vejen Kommune er nemlig ved at blive finkæmmet for at se, om der gemmer sig yderligere to bomber fra Anden Verdenskrig under den jyske muld.

Det skriver DR.

Årsagen til, at det lige er markerne omkring Brøstrup, der bliver gennemsøgt, er en henvendelse til Syd- og Sønderjyllands politi.

Det fortæller en sergent fra EOD, der videre forklarer, at det er politiet, der har vurderet, at der skulle ledes i området, efter de havde modtaget henvendelsen.

I en pressemeddelelse skriver Syd- og Sønderjyllands Politi:

Et eftersøgningshold fra Forsvarets Ammunitionsrydningstjeneste EOD afsøger i denne uge et område ved Sdr. Hygum ved Rødding.

Syd- og Sønderjyllands Politi fik sidste år en henvendelse fra en borger, der efter Anden Verdenskrig fik kendskab til to bomber på en mark ved Sdr. Hygum. 

Forsvarets Ammunitionsrydningstjeneste EOD besigtigede herefter området sammen med borgeren og har derefter besluttet at undersøge det nærmere.

Et hold fra EOD og search-kompagniet kommer derfor til stedet i uge 2 og afsøger området for at afdække, om bomberne fortsat ligger i jorden.

EOD forventer at bruge fem dage i området.

Når undersøgelserne er afsluttet vil myndighederne tage stilling til, hvad der eventuelt videre skal foretages.