Folketingspolitiker beskudt med jagtgevær

112

21/08/2022

Skrevet af Kathrine Frich

Politikeren var ude og køre en tur, da der blev skudt mod ham

Den nordjyske folketingspolitiker Per Larsen (K) var ude på en helt almindelig køretur, da han fik sig noget af en forskrækkelse.

Det skriver tv2nord

Ved 8-tiden var han på vej fra Frederikshavn til Hjørring, da han pludselig hørte et brag.

"Jeg kommer kørende i mine egne tanker, og så lige pludselig lyder der et knald, og bagruden bliver hvid," siger folketingsmedlem Per Larsen (K).

Han troede først at det var et stenslag, men efter et besøg hos mekanikeren fik at han vide, at det var en noget farligere situation, han havde befundet sig i. Mekanikeren fandt nemlig spor efter hagl. Derefter kontaktede Per Larsen politiet.

"Politiet kom omgående og tog også ud på værkstedet for at se bilen. Den tog de med til undersøgelse i Aalborg. Så kørte vi turen igen, så jeg kunne udpege, hvor det var sket," siger folketingspolitikeren.

Skød efter måger

I første omgang kom Per Larsen under politibeskyttelse, mens politiet på baggrund af Per Larsens forklaring fandt frem til en mand, der bor langs den vej, hvor skyderiet fandt sted. Manden tilstod, at han havde været ude og skyde efter måger på det pågældende tidspunkt.

Der er altså formentligt tale om et vådeskud, men det burde ikke kunne ske

"Der må ikke skydes, hvor det kan være til fare for andre. Hvis man har en våbentilladelse og et jagttegn, så skal man overholde de regler, der er. At skyde ud på en vej med et jagtgevær, det duer ikke," siger Per Larsen

Nordjyllands Politi bekræfter over for TV2 Nord, at de har sigtet en lokal mand for at skyde mod offentlig vej.