Field's-skytten her fået sin dom: Her er den

112

05/07/2023

Foto: Presse-fotos.dk
Foto: Presse-fotos.dk

Skrevet af J. Bøgen

I mandags var det årsdag for skyderiet, hvor 3 mennesker mistede livet.

En af Danmarks mest tragiske sager har nået sin afslutning.

Der er nemlig for kort tid siden blev afsagt dom i sagen om den 23-årige mand, der var tiltalt for skyderiet i shoppingcentret Field's d. 3. juli sidste år.

Og dommen lyder som følger:

Den tiltalte er fundet skyldig i alle forhold i anklageskriftet, og han idømmes anbringelse på den særlige sikringsafdeling i Slagelse.

"Undskyld, undskyld, undskyld"

Retssagen blev afsluttet fredag, hvor den tiltalte blev adspurgt af retsformanden, om han ønskede at sige noget. Svaret var et lavmælt "Ja", hvorefter den tiltalte begyndte at tale.

Den tiltalte lagde ud med at forklare, at efter, han er begyndt at få stærk, antipsykotisk medicin, kan han ikke længere se sig selv i det, han har gjort. Han har nemlig på intet tidspunkt nægtet, at det var ham, der åbnede ild i Field's.

Derefter talte han direkte til ofrene, de pårørende - ja, faktisk alle implicerede:

"Undskyld til de pårørende. Undskyld til dem, der overlevede. Undskyld til dem, der ikke overlevede. Undskyld til dem, der er traumatiserede. Undskyld," sluttede han.

Herefter gik anklageren hen og gav hånd til den nu 23-årige tiltalte, som kort efter blev ført ud af døren. Retten blev hævet, og der forventes at falde dom i sagen d. 5. juli, altså onsdag i næste uge.

Den 23-årige drabstiltalt har efter skyderiet den 3. juli sidste år fået diagnosen paranoid skizofreni. Han er tiltalt for tre drab og 11 drabsforsøg ved skudepisoden i det københavnske shoppingcenter sidste år.