Fem knivstikkerier siden juleaften: Nu reagerer politiet

112

29/12/2022

Foto: Shutterstock
Foto: Shutterstock

Skrevet af Redaktionen

Hen over juledagene har der været en række knivstikkerier i København og på Frederiksberg. I den forbindelse har Københavns Politi styrket tilstedeværelsen på gaden, iværksat omfattende efterforskninger og ser nu på, om der skal indføres flere tiltag som f.eks. visitationszoner.

Siden juleaften har der været fem knivstikkerier i Københavns politikreds, derfor har Københavns Politi de seneste dage styrket tilstedeværelsen på gaden og samtidig iværksat omfattende efterforskninger for at finde frem til gerningsmændene bag.

På nuværende tidspunkt tyder det dog på, at det drejer sig om flere forskellige episoder, hvor der ikke umiddelbart er en sammenhæng. Samtidig er det også for tidligt at konkludere, hvorvidt knivstikkerierne har relation til bandegrupperinger. 

»Vi har omfattende efterforskninger i gang, hvor vi blandt andet sikrer overvågning, kortlægger handlingsforløb, afhører vidner og de af de forurettede, som ønsker at tale med politiet, analyserer spor fra gerningsstederne etc. Det er et stort arbejde, som fortsætter,« siger vicepolitiinspektør Knud Hvass fra Københavns Politi. 

Han understreger dog, at den almindelige borger ikke har grund til at være utryg. 

»Der er ikke noget, som tyder på, at gerningsmændene er gået efter tilfældige ofre,« siger Knud Hvass. 

På baggrund af rækken af knivstikkerier har Københavns Politi styrket tilstedeværelse på gaden i de berørte områder både med nærpoliti og flere patruljer. Efter de to yderligere knivstikkerier tirsdag aften bliver det nu overvejet, hvilke yderligere tiltag der kan tages – heriblandt indførsel af visitationszoner. 

»Vi ser nu på, hvilke ekstra redskaber vi har til rådighed, og her er visitationszoner en af de muligheder, som vi lige nu undersøger mulighederne for at indføre,« siger Knud Hvass. 

Hvis man er utryg eller på anden vis har behov for at tale med sin lokale betjent, kan man ringe direkte til ’Din betjent’ i ens lokalområde. Man finder de direkte numre på www.dinbetjent.dk

Hvis man har set noget eller har relevante informationer i forbindelse med knivstikkerierne og endnu ikke har været i kontakt med politiet, skal man ringe 1-1-4.