Dyre lærepenge: 63-årig måtte betale prisen for noget, alt for mange bilister gør

112

05/03/2024

Foto: Shutterstock
Foto: Shutterstock

Skrevet af J. Bøgen

Undersøgelser viser, at 3 ud af 4 bilister har oplevet det.

Du er højst sandsynligt en af dem. Altså en af dem, der har oplevet, at andre har gjort det.

Særligt i de mørke vintermåneder skaber det nemlig farlige situationer, når bilister glemmer at tænde for deres baglys, når mørket falder på - og det er et meget udbredt problem på de danske veje.

En undersøgelse fra 2022 lavet af Rådet for Sikker Trafik viste, at hele 73 procent af danske bilister har oplevet, at en anden bilist har kørt med baglygterne slukket i lygtetændingstiden.

En ting er, at det er farligt, fordi det skaber større risiko for sammenstød, men hvis du også gerne vil have et økonomisk incitament, så kan du passende tage fat i den 63-årige mand fra København, der blev stoppet af Bornholms Politi fredag morgen.

Hans forår startede nemlig med en udgift, han nok helst ville have været foruden.

Dyre lærepenge

Omkring kl. 6.20 fredag morgen blev manden nemlig stoppet, da han kom kørende i Rønne. Årsagen var, at han ikke havde sine baglygter tændt, selvom det var lygtetændingstid.

Det betød, at manden kunne køre videre med en bøde på 1000 kroner.

Problemet med slukkede baglygter bunder i, at man fra EU's side på et tidspunkt vedtog, at nyproducerede biler som udgangspunkt ikke skulle have baglygterne tændt. Tanken bag reglen var, at det ville være godt for klimaet, at biler ikke automatisk havde lygterne tændt, når det for eksempel er højlys dag.

Ikke overraskende viste der sig at være så store problemer med slukkede baglygter, simpelthen på grund af forglemmelse fra bilisternes side, at kravet endte med at blive skrottet igen.

Der kører imidlertid stadig mange biler rundt, der er produceret, imens reglen var gældende, og det betyder altså, at mange stadig glemmer at tænde for baglygterne, når mørket falder på,