Dommen er afsagt: Her er straffen til Mia Skadhauges morder

112

30/05/2024

Foto: Shutterstock
Foto: Shutterstock

Skrevet af J. Bøgen

I går blev han kendt skyldig, og nu har man udmålt straffen.

I byretten blev 38-årige Thomas Thomsen idømt forvaring for drab, voldtægt og usømmelig omgang med lig.

I Vestre Landsret blev han i går igen kendt skyldig i drab og usømmelig omgang med lig, mens dommen for voldtægt blev ændret til forsøg på voldtægt.

I dag bliver straffen så udmålt, og retsformanden har netop læst op:

Thomas Thomsen idømmes forvaring. Dermed stadfæstes byrettens dom.

Ingen anden løsning

Retsformanden siger, ifølge TV 2, at der ikke kan peges på andre foranstaltninger, som er en mere formålstjenstelig straf.

Thomsen har nemlig "udvist ganske særlig hensynsløshed og udnyttet Mia Skadhauges tilstand".

Med det sidste henvises til, at det er blevet bevist, at Mia Skadhauge var stærkt påvirket af alkohol den skæbnesvangre februarmorgen, hvor hun satte sig ind i Thomas Thomsens bil.

Thomas Thomsen skal desuden betale erstatning og sagens omkostninger.

Væsentlig fare for andres liv

I går blev der i retten læst op fra Thoms Thomsens mentalerklæring, der er udarbejdet af retslægerådet.

Her lød vurderingen, at Thomas Thomsen udgør en væsentlig fare for andres liv, og derfor anbefaler man en forvaringsdom.

Mere detaljeret beskriver mentalerklæringen Thomas Thomsen som en mand, der mangler anger, skyldfølelse og empati, ligesom han er selvrosende, selvovervurderende og har dyssociale og narcissistiske personlighedstræk.

Han vurderes ydermere ikke at være i stand til at sætte sig ind i andre menneskers tanker og følelser, har udelukkende fokus på andres mangler og inkompetence, og så "indeholder han en betydelig vrede", der især er rettet mod kvinder generelt.

Mentalerklæringen vurderer dog også, at Thomas Thomsen ikke er bevidst om det sidstnævnte problem, men konklusionen er stadig, at han er for farlig til at have gående frit rundt i samfundet.