Danskere havnet på amerikansk terrorliste: Kalder sig selv "frihedskæmpere"

112

29/06/2024

Harry S. Truman bygningen, for den amerikanske Department of State holder til. Det er den afdeling af den amerikanske regering, der udpeger grupper til terrorlisten. Foto: Shutterstock
Harry S. Truman bygningen, for den amerikanske Department of State holder til. Det er den afdeling af den amerikanske regering, der udpeger grupper til terrorlisten. Foto: Shutterstock

Skrevet af J. Bøgen

Gruppen mener, at anklagerne er direkte absurde.

Gruppen Den Nordiske Modstandsbevægelse, der er stiftet i Sverige og har grene i både Finland, Norge, Island og Danmark, er havnet i det helt slemme selskab.

Nemlig USA's liste over terrororganisationer.

Spørger man NRM, så er der absolut intet hold i beskyldningerne fra det amerikanske forsvarsministerium.

Ja, faktisk mener de, at anklagerne er "absurde".

Ingen beviser

Gruppens leder herhjemme, Joakim Johansen, får i en mail til Ekstra Bladet blandt andet givet udtryk, at anklagerne mod dem er "uden forbindelse til virkeligheden".

"De påstår, uden nogen som helst beviser, at organisationen, som i Sverige er et lovligt registreret politisk parti, er meget voldelig og har udført angreb mod politiske modstandere og journalister, samt at flere medlemmer samler våben og træner nærkamp. Disse absurde anklager er uden forbindelse til virkeligheden."

Sågar anklager den danske leder af gruppen, som også kaldes Nordfront, amerikanerne for at kaste om sig med terror-begrebet. Og at gruppen nærmere kan betegnes som frihedskæmpere. 

Han mener desuden, at udtrykket om at "den enes terrorist er den andens frihedskæmper" i dette tilfælde er mere sandt end nogensinde.

Eks-medlem stak 12-årig ned

Joakim Johansen nægter samtidig at blive smidt i samme bås som det finske eks-medlem af gruppen, der for nylig er blevet anholdt for gentagne gange at have stukket en 12-årig dreng med indvandrerbaggrund med kniv. 

Men selvom Joakim Johansen som udgangspunkt sværger til ikke-voldelige handlinger, kommer han alligevel med en skjult trussel mod de myndigheder, der ønsker at sætte en stopper for gruppen. 

Han runder nemlig sin mail af ved at skrive, at de vil fortsætte deres neo-nazi-kamp uanset om gruppen ulovliggøres eller ej.

På den amerikanske terrorliste finder man også grupper som Al-Qaida, Boko Haram og ISIS.