Dansk bankdirektør stjal fra kunderne: Nu afslører banken omfanget

112

06/05/2024

Foto: Shutterstock
Foto: Shutterstock

Skrevet af J. Bøgen

Den forhenværende direktør er blevet meldt til politiet.

I marts blev en lokal bankdirektør i Skjern Bank bortvist og politianmeldt.

I dagene efter den opsigtsvækkende afsløring, besøgte mediet Finans byen Bramming for at få en forståelse af lokalsamfundets reaktion.

Under besøget rapporterede både lokalbefolkningen og personer tæt på den involverede, at den afskedigede bankdirektør var sporløst forsvundet fra offentligheden.

Det skriver Finans.

Stjal fra kunder

Den pågældende filialdirektør blev politianmeldt, efter det kom frem gennem bankens interne kontrolsystemer, at han havde tilegnet sig personlig profit fra et begrænset antal kunders bankkonti.

Med andre ord havde han stjålet penge fra kunderne.

Desuden havde han brudt bankens interne regler vedrørende udstedelse af lån og kreditter.

I samme ombæring, hvor Skjern Bank offentliggjorde disse nye oplysninger, meddelte de også, at de havde ansat en ny filialdirektør for Bramming-afdelingen.

Valget faldt på 36-årige Michael Esbjerg Thomsen, der fremadrettet vil varetage rollen som afdelingsdirektør.

Det var i marts, at Skjern Bank tog den drastiske beslutning at bortvise og politianmelde den mangeårige afdelingsdirektør ved bankens filial i Bramming, efter påstande om, at han havde stjålet fra kunders konti kom frem.

Indtil for nylig havde banken været meget tilbageholdende med oplysninger om, hvor mange kunder der var berørt, og det præcise omfang af de stjålne beløb.

Nu sætter banken ord på

I en pressemeddelelse udsendt mandag morgen, gav Skjern Bank imidlertid en række nye detaljer og oplysninger om sagen.

Bankens revisorer havde i samarbejde med Syd- og Sønderjyllands Politi gennemført undersøgelser, der afslørede, at den påståede uberettigede berigelse havde berørt et mindre tocifret antal kunder, og at det samlede beløb lød på 500.000 kr.

"Syd- og Sønderjyllands Politi håndterer nu det juridiske efterspil. De kunder, der blev berøvet, er blevet kompenseret for de stjålne beløb og har modtaget en uforbeholden undskyldning fra banken," fremgår det af Skjern Banks pressemeddelelse.