Center for Cybersikkerhed med advarsel: Opdatér med det samme

112

22/09/2023

Foto: Shutterstock
Foto: Shutterstock

Skrevet af J. Bøgen

Der er fundet tre sårbarheder, der bliver aktivt udnyttet.

Vi bruger vores telefoner til stort set alt i hverdagen. At betale, at tjekke netbanken, måske har man endda sit kørekort og sygesikringsbevis liggende i en app, så man altid har det med sig.

Ja, teknologien er fantastisk i forhold til at gøre vores liv nemmere, men vores øgede digitale livsstil betyder også, at vi bliver sårbare.

Selvfølgelig i forhold til at løbe tør for strøm på telefonen og eventuelle nedbrud på mobilnettet - men i den grad også for ondsindede kriminelle, der er ude på at stjæle dine oplysninger og/eller penge.

Nu kommer Center for Cybersikkerhed (CFCS) med en opfordring til alle Apple-ejere om, at de skal opdatere deres enheder hurtigst muligt.

Og da det er over halvdelen af danskerne, der ejer et Apple-produkt (ifølge undersøgelse fra YouGov), er det altså cirka 3 millioner danskere, der skal skynde sig at få opdateret.

Det skriver centeret på det sociale medie X, tidligere kendt som Twitter.

Aktivt udnyttede sårbarheder

Årsagen er, at der er blevet fundet tre aktivt udnyttede sårbarheder i styresystemerne for både Apples telefoner, iPads og computere.

At en sårbarhed er blevet aktivt udnyttet betyder, at der ikke bare er en mulighed for, at kriminelle kan bruge sårbarheden, men at den allerede bliver brugt aktivt.

De tre opdagede sårbarheder kan blandt andet kompromittere dine enheder gennem ondsindede hjemmesider.

Centeret henviser til at finde mere information her.