Bygninger og facader kan være lfarlige: Politikreds udsender advarsel

112

10/01/2024

Foto: Shutterstock
Foto: Shutterstock

Skrevet af J. Bøgen

Man skal have respekt for vand - både i flydende og fast form!

Der er delte meninger om, hvorvidt det massive snedække i størstedelen af landet er flot, dejligt, irriterende, bøvlet eller noget helt femte.

Sikkert er det imidlertid, at vi skal forholde os til sneen, for selvom vi er på vej mod mildere vejr de næste dage, vil der nok gå et stykke tid, før Danmark igen kan kaldes snefri.

Men sne kan ikke kun skabe farlige situationer på vejene og glatte fortove - det kan også udgøre en potentiel livsfare fra oven.

Ikke, når det daler fra skyerne, men når det skvatter ned fra bygninger.

Politikreds advarer

Østjyllands Politi var i mandags ude og advare om netop det fænomen, da man havde modtaget flere anmeldelser om større klumper af is og sne, der falder fra bygninger. Det betød, at både parkerede biler og fodgængere var i risiko for at blive ramt.

Og igen i dag, onsdag, er politikredsen ude med en lignende advarsel. På X skriver Østjyllands Politi nemlig:

"Også i dag modtager vi anmeldelser om potentielt farlige situationer med nedfalden sne og is fra bygninger. Vi gør opmærksom på, at det er bygningens ejers ansvar at få fjernet dette på forsvarlig vis og/eller få opsat afspærring indtil problemet er løst."

I opslaget fra i mandags rådede politikredsen til at være opmærksom, hvis man bevæger sig langs bygninger eller facader, og måske skulle man helt overveje at holde sig fra at gå ved siden af bygninger, når man skal fra A til B - når det altså er muligt.