Børn levede i et mareridt: Voldtaget og mishandlet i årevis

112

17/06/2022

Foto: retten i Randers.
Foto: retten i Randers.

Skrevet af Redaktionen

Fredag i Retten i Randers blev en 46-årig kvinde og en 41-årig mand idømt otte måneders fængsel for at have mishandlet deres søn og datter gennem flere år. En 45-årig ven til forældrene blev idømt fængsel i tre år og ni måneder for at have voldtaget datteren.

Børnene, der i dag er 11 og 16 år, blev ifølge dommen udsat ugentligt for vold af forældrene i en periode fra 2010 og frem til 2017, hvor de blev anbragt i en plejefamilie. 
 
Det var dog først sidste år, at sagen begyndte at blive efterforsket af politiet, da datteren fortalte om, hvad hun havde oplevet gennem sin barndom på familiens forskellige bopæle i Østjylland.   
 
Ud over volden fra forældrene som bestod af slag med flad hånd og genstande, blev datteren desuden som 11-årig udsat for voldtægt af en ven af familien, der efterfølgende truede hende med at slå hendes forældre ihjel, hvis hun fortalte nogen om det. 

Afgav meget troværdig forklaring

I retten erkendte forældrene at de i nogle enkelte tilfælde havde slået børnene, men nægtede, at det var sket i det omfang, som tiltalen lød på. 
 
”Retten vurderede, ligesom anklagemyndigheden, at specielt pigen afgav en god og troværdig forklaring om, hvad hun og lillebroderen havde været udsat for gennem deres barndom, og at der var tale om mishandling. Samtidigt var retten enig med anklagemyndigheden i, at pigen var udsat for voldtægt, ” siger specialanklager Jesper Rubow, der kalder sagen for meget tragisk. 
 
”Det er trist at høre, hvad de to børn har været udsat for i deres barndom. Det her er reelt en sag uden vindere, men med børnene som de store tabere. Med rettens dom har børnene trods alt fået en form for tillid og opbakning, som et retssystem kan give, ” siger Jesper Rubow. 
 
Af de otte måneders fængsel som forældrene blev idømt, er fem af månederne betinget fængsel. 
Begge udbad sig betænkningstid i forhold til at anke sagen. 
 
Den 45-årige ven af familien blev ud over fængselsstraffen dømt til at betale 100.000 kroner i erstatning til pigen. Han nægtede sig skyldig og ankede dommen med det samme.