Blev taget på fersk gerning: Så bed han betjent i armen

112

03/06/2023

Foto: Shutterstock
Foto: Shutterstock

Skrevet af Redaktionen

Sagen begyndte om aftenen den 11. april, da en kvik borger kontaktede politiet. Han havde set en mand handle mistænkeligt, men sagen endte anderledes end først forventet. Det skriver politiet i en pressemeddelelse.

En patrulje var hurtigt på stedet, hvor de fik øje på den 22-årige, der havde en stjålet cykel med sig. Hvilket ikke var positiv for en sag, hvor han havde forsøgt sig at få en el-cykel med sig. Han blev anholdt og sat ind på bagsædet af politibilen, og her blev han aggressiv, råbte skældsord af patruljen og bed betjenten ved siden af sig så hårdt igennem tøjet, at der gik hul i huden på hendes arm. 

Betjenten måtte efterfølgende behandles på skadestuen, men kom ikke alvorligt til skade. 

Den 22-årige blev dagen efter episoden varetægtsfængslet, og torsdag faldt der så dom i sagen. 

Var tidligere straffet

Ud over to cykeltyverier blev den 22-årige dømt for vold og fornærmelig tiltale mod en polititjenestemand, og det endte altså med en dom på fem måneders ubetinget fængsel. 

”Jeg er tilfreds med, at retten valgte at følge min strafpåstand. Den 22-årige begik vold mod en betjent, der bare passede sit arbejde, og det er selvfølgelig voldsomt groft og fuldstændigt uacceptabelt, hvilket dommen også afspejler. Der blev i strafudmålingen også lagt vægt på, at den 22-årige tidligere er straffet for både personfarlig kriminalitet og berigelseskriminalitet,” siger anklagerfuldmægtig Lukas Callesen. 

Den 22-årige erkendte forholdene, men forklarede i retten, at han følte sig uretfærdigt behandlet af politiet og derfor var blevet vred og opfarende. Han ankede dommen.