Rederiet melder ud: Her er årsagen til, at Bornholmslinjen ramte kaj

112

02/6/23 | 07:33

Foto: Shutterstock
Foto: Shutterstock

Skrevet af Redaktionen

Færgen blev sat ud af spillet, da den også ramte en fortøjret pram lørdag aften.

Express 5 blev kortvarigt sat ud af spillet, da den lørdag aften under anløb til havnen i Ystad havde kontakt med kajen, inden den ramte en fortøjet pram.

Selv om skaden var begrænset, fik færgen forbud mod at sejle med passagerer, hvilket gav problemer for de mange rejsende, som holdt klar til deres forventede afgang mod Bornholm.

Den interne undersøgelse af hændelsen hos Bornholmslinjen har vist, at der ikke har været tekniske årsager til uheldet, som også skete under fine vejrforhold.

Derfor er hændelsen at kategorisere som en menneskelig manøvre-fejl.

Det skriver Molslinjen A/S, som er ansvarlig for driften af Bornholmslinjen, i en pressemeddelelse.

Udelod detaljer i indberetning

Den første indberetning fra skibet indeholdt ikke oplysningen om, at Express 5 har kontakt med kajen i Ystad, inden skibet rammer en fortøjet pram.

Det er blevet påtalt internt, at selv om der kan være tvivl om hændelsesforløb, skal hele besætningen sammen hurtigt evaluere den slags hændelser, så al eventuel tvivl kommer til at fremgå af rapporten.

Alle hændelser af den slags rapporteres til Søfartsstyrelsen i Danmark – og i dette tilfælde også til den svenske søfartsstyrelse.

Alle relevante myndigheder blev kontaktet efter hændelsen. Den svenske kystvagt laver en helt rutinemæssig undersøgelse, som de skal efter svensk lovgivning.

Samtidig er rederiet forpligtet til at tage mest mulig læring af hændelsen. Derfor har rederiets sikkerhedsorganisation i eftermiddag været samlet på Bornholm for at snakke hændelsen igennem med alle involverede.

Bornholmslinjen har ikke yderligere kommentarer.