Bilist får kørselsforbud: Så hurtigt kørte han

112

17/04/2024

Foto: Shutterstock
Foto: Shutterstock

Skrevet af J. Bøgen

Han havde haft kortet i 2½ år.

Tirsdag eftermiddag blev en 19-årig mand stoppet mellem Løgumkloster og Agerskov.

En motorcykelbetjent fra Syd- og Sønderjyllands Politis færdselssektion havde målt hans minimumshastighed til at være 134 km/t på en strækning, hvor hastighedsbegrænsningen er 80 km/t.

Det vil sige, at den 19-årige blev målt til en overskridelse af hastigheden på 67 procent.

Det skriver Syd- og Sønderjyllands Politi.

Får forbud mod at køre

Den høje fart blev målt, på trods af at politiet sammen med kommuner og Rådet for Sikker Trafik har fokus på hastighed her i april måned.

På udvalgte strækninger rundt om i landet kan man se tavler med budskabet ”Sænk farten – bare lidt’” for at gøre bilisterne opmærksom på hastigheden.

Den 19-årige mand har haft sit kørekort i 2½ år, og får nu et kørselsforbud, da han er blevet sigtet for høj hastighed under kørsel på landevej.

Det betyder, at han ikke må køre bil, før han igen har bestået en kontrollerende køreprøve.

Derfor var det ikke vanvidsbilisme

Selvom hastighedsovertrædelser tit er omdrejningspunktet i sager, hvor man taler om vanvidsbilisme, så er det altså ikke tilfælde i sagen med den 19-årige.

Årsagen til dette er, at det først betegnes som vanvidsbilisme, hvis man kører mere end 100 procent mere end det tilladte ved kørsel op til 100 km/t.

Så hvis den 19-årige skulle have været vanvidsbilist i lovens forstand, skulle han have kørt mindst 160 km/t, da det var tilladt at køre 80 km/t på den strækning, hvor han kørte for hurtigt.

Derudover kan det nævnes, at al hastighed fra 200 km/t i over betegnes som vanvidsbilisme.