Alt for mange danskere gør det: Nu koster det 6 bilister 3 års betinget frakendelse af kortet

112

16/01/2024

Foto: Shutterstock
Foto: Shutterstock

Skrevet af J. Bøgen

Betjentene skulle egentlig "bare" tale med børn og forældre om trafiksikkerhed, men de endte med at måtte tage sig af mere alvorlige sager også.

Københavns Vestegns Politi afvikler aktuelt en kampagne på skolerne på Vestegnen for at sætte fokus på, at eleverne husker lys på cyklen i de mørke morgentimer

I den forbindelse besøger lokalbetjente og færdselsbetjente skoler før klokken otte for at tale med børn og forældre om trafiksikkerhed.

Men tirsdag morgen endte færdselsbetjentene pludselig med at forholde sig til andre opgaver.

På kort tid stødte de nemlig på ikke mindre end syv bilister, som kørte rundt i Ishøj med ruder, der var så tilisede, at føreren havde et væsentligt forringet udsyn til andre gående, kørende og trafikken omkring dem.

To af dem blev standset ved skoler.

3 års betinget frakendelse

Lederen af færdselsafdelingen opfordrer til, at bilisterne grundigt fjerner is og dug fra bilens ruder, før man kører ud i trafikken:

”Man gambler med andre trafikanters sikkerhed, hvis man kører rundt uden at kunne se ordentligt ud af ruderne. Det er førerens ansvar at rengøre ruderne, og det følger vi op på med flere kontroller i de kommende kolde dage,” siger politikommissær Claus Stoltenberg

Seks af de syv bilister, som fik en sigtelse på halsen her til morgen, kan se frem til en betinget frakendelse af førerretten i tre år plus en bøde på 2.500 kroner.

Den sidste slipper med en bøde på 1.000 kroner.