32-årig varetægtsfængslet skal alligevel i retten - sker onsdag

112

11/05/2023

Foto: Presse-fotos.dk
Foto: Presse-fotos.dk

Skrevet af J. Bøgen

Her vil anklagemyndigheden bede om at få varetægtsfængslingen udvidet.

I slutningen af april blev en 32-årig varetægtsfængslet mand sigtet for yderligere en række forbrydelser.

Han sad allerede fængslet for at have bortført og voldtaget en 13-årig pige, men siden er der kommet flere sigtelser til: Overfald og voldtægsforsøg mod en 15-årig efterskoleelev i november 2022 og bortførelse, voldtægt og drab af Emilie Meng tilbage i 2016.

Torsdag skulle den sigtede 32-årige faktisk have været i retten, fordi der skulle tages stilling til, om hans varetægtsfængsling skulle forlænges.

Tirsdag meddelte mandens advokat imidlertid, at den sigtede gik med til en frivillig forlængelse af varetægtsfængslingen, og derfor er dagens retsmøde blevet aflyst.

Men nu oplyser Sydsjællands og Lolland-Falsters Politi, at der vil være et nyt retsmøde onsdag. Det skriver politikredsen på Twitter.

Her vil anklagemyndigheden anmode om, at varetægtsfængslingen udvides.

Artiklen fortsætter under opslaget.

Nægter sig skyldig i nye sigtelser

Den 32-årige har delvist erkendt sigtelsen om bortførelse og voldtægt af den 13-årige. Det er uvist, hvad han erkender, og hvad han bestrider.

Pigen blev frihedsberøvet lørdag den 15. april, efter at hun havde færdiggjort sin avisrute, til hun blev fundet af politiet lidt over et døgn senere.

Han nægter sig imidletid skyldig i de øvrige sigtelser, har hans forsvarsadvokat, Karina Skou, oplyst.

Spørgsmålet er så, hvor meget vi egentlig får at vide i forbindelse med det nye retsmøde. Anklagemyndigheden vil på onsdag nemlig anmode retten om, at retsmødet holdes for lukkede døre, og hvis det bliver efterkommet, bliver retten og eventuelle tilhørere blive ført ud af retslokalet, imens sagen behandles.