28-årig mand påkørte fodgænger under biljagt

112

05/5/22 | 05:03

Foto: Shutterstock
Foto: Shutterstock

Skrevet af Redaktionen

Tirsdag eftermiddag anholdt tysk politi en mand, der var efterlyst som mistænkt fører af en bil, der langfredag påkørte en fodgænger med alvorlige kvæstelser til følge. Det skriver politiet i en pressemeddelelse.

Fredag den 15. april blev en tilfældig fodgænger ramt af en bil i krydset ved Tagensvej og Jagtvej. Ulykkesbilen havde forinden jagtet en anden bil – efter politiets opfattelse var der tale om et opgør i bandemiljøet.

To formodede passagerer i bilen blev anholdt den 28. april, mens den mistænkte fører, en 28-årig mand, blev efterlyst tirsdag den 3. maj. Samme eftermiddag blev han imidlertid anholdt i lufthavnen i Hamborg, og han er nu varetægtsfængslet in absentia ved Københavns Byret.

"Vi havde indikationer på, at den 28-årige mistænkte var på vej til at flygte til Tyrkiet via Hamborg, og derfor anmodede vi tysk politi om at bistå med at anholde ham," siger vicepolitiinspektør Knud Hvass, der er leder af Afdelingen for organiseret kriminalitet i Københavns Politi.

Manden er en del af det københavnske bandemiljø. Han bliver i dag fremstillet for en dommer i Hamborg med begæring om varetægtsfængsling og udlevering til Danmark. 

Københavns Politi har fjernet efterlysningen af den mistænkte, og vi opfordrer medier og andre, der har delt billedet af ham, til at slette det igen.