16-årig overlevede halshugning på legeplads

112

16/03/2023

Foto: Screendump, Google Maps
Foto: Screendump, Google Maps

Skrevet af J. Bøgen

Nu kræver anklagemyndigheden to af gerningsmændene udvist for bestandig.

En makaber og uhyggelig sag begynder d. 22. marts ved Retten på Frederiksberg.

Her sidder to drenge på 16 år og en 18-årig mand nemlig på anklagebænken, og den ene er tiltalt for drabsforsøg, imens de to andre er tiltalt for vold af særlig rå, brutal eller farlig karakter.

Det er den ene af de 16-årige, der er tiltalt for drabsforsøg, og hele sagen handler om en episode, der bedst kan beskrives som et forsøg på henrettelse ved halshugning.

D. 13. december 2021 blev en 16-årig dreng nemlig hugget i baghovedet med en machete, imens han knælede på legepladsen overfor Kirsebærhavens Skole på Kirsebærhaven i Valby.

Han fik en dyb læsion i kranieknoglen og et brækket nakkeben, og det eneste, der reddede offerets liv, var hurtig traume-behandling.

Det skriver Ekstra Bladet.

Kræves udvist for evigt

Alle tre tiltalte nægter sig skyldige, når retten bliver ssat, vil anklagemyndigheden kræve de to 16-årige udvist af Danmark for resten af deres liv. De var kun 15 år, da forbrydelsen fandt sted.

I forbindelse med efterforskningen blev alle tre tiltalte varetægtsfængslet, men de er siden blevet løsladg.

Da sagen er rejst ved et nævningeting, går anklagemyndigheden efter mere end fire års fængsel - i hvert fald til den 16-årige, der er tiltalt for at have ført macheten.

Der forventes at falde dom i sagen d. 8. maj, og undervejs i retssagen bliver det formentlig belyst, hvad politiet mener motivet bag forbrydelsen var - det er nemlig stadig uklart.

'Ordre' over telefonen

Ekstra Bladet skriver, at den ene 16-årige og den 18-årige, ifølge anklageskriftet, konfronterede offeret lige før kl. 19 den skæbnesvangre aften.

Herefter blev offeret ført til et afsides sted, og det hele skete, imens den 18-årige havde den anden tiltalte 16-årige i telefonen.

Under samtalen skulle den 16-årige, der ikke var til stede på legepladsen, have opfordret de to andre til at "slå" offeret, hvorefter den 18-årige gav "ordren" videre til drengen med macheten.

Først blev offeret tildelt en skalle, så han faldt på knæ, og derefter blev han stukket med macheten i højre side af ryggen. Det resulterede i et 3,5 centimeter dybt sår, der var næsten fem centimeter langt.

Imens offeret stadig lå på knæ, blev macheten hugget i højre side af hans baghoved, så han fik en ni gange tre centimeter stor læsion i kranieknoglet samt et brud på nakkebenet.

En læge skal under retssagen forklare om kvæstelsernes farlighed, men ifølge tiltalen var den 16-årige i livsfare.

I tillæg til en eventuel fængselsstraf skal den 16-årige tiltalte og den 18-årige tiltalte også have deres sager behandlet i Ungdomskriminalitetsnævnet.