Videnskabsmand afslører: Derfor har du en fordybning i hagen

Virale historier

26/12/2023

Foto: Screenshot, TikTok, @hankgreen1
Foto: Screenshot, TikTok, @hankgreen1

Skrevet af Mia R.

Smilehuller, hagefordybinger og -kløfter. Vores ansigter har mange særtegn, men har du nogensinde tænkt over, hvad der skaber dem?

En underlig fakta om hagefordybninger har skabt uro blandt internetbrugere.

Efter at have gennemgået sociale medier stødte mange på en overraskende oplysning om hagefordybninger, som de ønskede, de aldrig havde set.

TikTok-bruger og videnskabsmand Hank Green forklarede i en video, at hagefordybninger skyldes mentalismusklen.

Han forklarede, at næsten alle muskler i kroppen forbinder en knogle til en anden knogle. Men i ansigtet har vi en række muskler, som ikke forbinder til andre knogler.

Disse muskler trækker i huden og ikke i knoglerne, hvilket skaber ansigtsbevægelser og udtryk.

Mentalismusklen og dens rolle

Green fortsatte med at forklare, at mentalismusklen forbinder fra knogle til hud, hvilket skaber hagefordybninger, når man spænder musklen. Han delte et billede af musklen, der vokser fra kraniet, hvilket forklarede, hvorfor hagefordybningerne opstår.

Hagefordybninger og smilehuller er forskellige fysiske træk. Hagefordybninger, skabt af mentalismusklen, optræder som en indsnævring eller "grube" i hagen. Smilehuller derimod er små indhug eller markeringer på kinderne, som bliver tydeligere, når man smiler. De er ofte genetisk betingede og skyldes variationer i ansigtets muskulatur og hudstruktur.

Brugernes reaktioner

Brugere på sociale medier reagerede med chok og afsky og klagede over, at de kunne have levet hele deres liv uden denne viden.

En seer skrev: "Tak! Tal aldrig om dette igen."

En anden kommenterede: "Dette gør mig kvalm."

En tredje tilføjede: "Jeg er så oprørt over, at jeg nu kender til denne information."

En positive drejning

Ikke alle tog nyheden hårdt. Faktisk fandt en bruger en positiv drejning på det og spurgte: "Så det, jeg hører, er, at vi alle har et usynligt 'sole patch'?" Når man ser det på den måde, virker det ret sejt.

Denne opdagelse har skabt en bred vifte af reaktioner på nettet, fra afsky til fascination. Videnskaben bag vores kroppe kan nogle gange være overraskende og endda lidt uhyggelig, men det er også en påmindelse om, hvor komplekse og fascinerende vores kroppe er.

Kilde: LADbible