Turister og guide i chok: Ingen havde forventet et angreb

Virale historier

20/5/23 | 07:35

Screenshot: YouTube @Wildside Trails & Traiining
Screenshot: YouTube @Wildside Trails & Traiining

Skrevet af Katrine Lykke

Safariguide Mark Montgomery og en gruppe turister fik en ordentlig overraskelse, da de var på opdagelse i Sydafrika, og det endte med blodige mén.

En gruppe safariturister havde store forventninger til deres besøg i Sydafrikas største og ældste nationalpark, Kruger National Park. Nationalparken er hjemsted for mere end 4000 krokodiller, men hverken gruppens erfarne guide, Mark Montgomery, eller turistgruppen var forberedt på, at et af krybdyrene ville gå til angreb.

"Det gik så hurtigt, så hurtigt," fortæller den 52-årige guide om angrebet. Lynhurtigt havde det mere end 3,5 lange udyr bidt sig fast i guidens hånd. 

Han tilføjer: "Jeg så den ikke engang komme op af vandet. Jeg havde kun tid til at råbe 'Oh s***', før jeg var i dens kæber og få sekunder efter blev jeg trukket ned under vandet,” forklarer guiden med rædsel i stemmen.

En kamp på liv og død

Mark Montgomery fortæller, at han i selve angrebsøjeblikket lige nåede at trække sin arm tilbage, så dyret kun fik fat i hans hånd: ”ellers ville den have haft hele min arm i munden," forklarer guiden, der kalder krokodilleangrebet for sit livs kamp.

"Jeg lagde min arm om dens hals og prøvede at stikke den i øjnene. På samme tid sparkede jeg fra mod flodbunden, så jeg kunne komme op til overfladen igen. Krokodillen begyndte at dreje rundt og pludselig slap den min hånd". Derefter lykkedes det Mark at komme ovenvande og nå ind til bredden, hvor turistgruppen hjalp ham i sikkerhed.

"Førstehjælperne i lejren vaskede sårene og kørte mig til en lægeklinik i Nelspruit, hvor jeg blev opereret tre gange," fortæller guiden taknemligt og tilføjer, "Jeg er heldig, for der er ikke nogen infektion, og jeg burde få fuld førlighed igen med tiden."

Chokerede vidner: Jeg ville ikke have klaret det

Wayne Stocks, der sammen med resten af turistgruppen var vidne til angrebet, fortæller chokeret om oplevelsen: "Mark kæmpede bravt. Jeg er ikke sikker på, at jeg ville have overlevet det, hvis det var mig."

Hør guiden Mark Montgomery fortælle om den rædselsvækkende oplevelse herunder.