Tager 1000 kroner for særlig souvenir fra fødslen: Er det klamt eller rørende?

Virale historier

14/06/2024

Foto: Video, screenshot
Foto: Video, screenshot

Skrevet af Redaktionen

Mens nogle forældre smider deres nyfødtes navlestreng væk eller opbevarer den for at udnytte dets stamceller, ønsker andre at gemme den som et minde.

Af den grund tilbyder en kvinde en mærkværdig service. Her bevares navlestrengen på en helt særlig måde. Det er dog ikke alle, der er begejstrede for denne idé.'

Casey Merrell er en lidt speciel specialist fra USA. Hun har fundet sin helt egen niche, hvor hun tilbyder noget helt usædvanligt til nye forældre.

De kan nemlig købe et kit til 149 dollars hos hende. Derefter kan de bruge kittet til at sende deres barns navlestreng direkte til hende efter fødslen. På den måde bliver navlestrengen konserveret.

Den amerikanske kvinde former navlestrengene efter forældrenes ønske. Ofte er det i form af et hjerte eller et bogstav. Typisk barnets startbogstav. Herefter tørrer hun dem. Til sidst kan de efter ønske blive dekoreret med farve eller rammet ind i resin.

Den unikke idé tog fat, da moren til fire oplevede en spontan abort i 2015. Her kunne hun ifølge Newsflare ikke beholde navlestrengen.

Det kunne hun dog med sine fire andre børn. Her tog hun navlestrengene med hjem og lavede sine egne små minder ud af dem.

I 2017 begyndte hun at tilbyde denne service til familie og venner, og i maj 2022 grundlagde hun virksomheden Umbilical Cord Keepsakes (på dansk: navlestrengs-erindringsgenstande) på grund af den høje efterspørgsel.

Kunne du finde på at købe et minde lavet af dit barns navlestreng? Er det klamt eller genialt?