Skal du køre bil i udlandet? Disse vilde udenlandske færdselsregler kan give dig kæmpebøder

Virale historier

14/07/2023

Foto: Shutterstock
Foto: Shutterstock

Skrevet af Emil B.

Et biludlejningsfirma har fortalt feriegæster, hvordan de undgår at bryde nogle af verdens mærkeligste færdselslove. Og der er nogle bizare og vilde nogle i mellem.

Hvert land har sine egne skikke og traditioner, der hjælper med at give det sin identitet. Mange turister glemmer dog, at disse også findes på vejene. Biludlejningsfirmaet Drive South Africa har offentliggjort en liste over de mest bizarre færdselslove fra hele verden, som feriegæster måske gerne vil være opmærksomme på, inden de sætter sig bag rattet der.

Dem har Daily Express delt.

I USA fx skaber hver stat deres egne love for vejbrugere, hvilket giver interessante love for forskellige dele af landet. Rejser du for eksempel til Oregon, er det ulovligt at åbne døren på dit køretøj et sted, der enten er farligt eller kan forhindre trafikken. Og blvier det, at du har forhindret fodgængere, cyklister eller andre biler og varevogne, kan de udstede en såkaldt klasse D-trafikovertrædelse, der kan resultere i en bøde på 2.000 kr.

I en anden del af USA, Californien, forbyder en historisk lov kvindelige bilister i at køre i bil i badekåbe – dog fortæller lokale, at denne regel ikke bliver strengt håndhævet længere.

Vilde love i andre dele af verden

I Spanien findes også nogle særlige love. Fx kan du få en bøde på 1.500 kr. for at køre i bil i klipklapper eller høje hæle eller for at køre uden skjorte. Spanierne er også følsomme over for at afspille musik fra en bil i en 'stille zone', f.eks. uden for et hospital, så det er altid bedst at holde din ferieafspilningsliste for dig selv.

Skal du mødes med nogle kammerater på ferie i Sydafrika, skal du være forsigtig med, hvor du rejser hen og hvordan du kommer derhen. Det skyldes, at sydafrikansk lov fastslår, at det i weekenderne er ulovligt at rejse i en konvoj af seks eller flere køretøjer.

Endelig, når det er tid til at sige farvel til venner og familie i Australien, er det bedst at tage afsked, før du sætter dig ind i køretøjet. Det at at stikke hånden ud af vinduet for at vinke kan føre til, at politiet udsteder en bøde på 2.000 kr.