Par renoverede gulvet: Blev millionærer efter fund i køkkenet

Virale historier

15/05/2024

Foto: Shutterstock
Foto: Shutterstock

Skrevet af J. Bøgen

Hvor heldig har man lov at være?

Nogle gange er man måske ikke engang klar over, at man rent faktisk har en skat i huset. At der måske er gemt et eller andet værdifuldt et sted i ens hus.

Tanken strejfer måske enkelte en gang imellem, men det er ikke noget, man går og tænker på hver dag.

For dette ægtepar var det i hvert fald ikke noget, der fyldte i hverdagen. Men pludselige stødte de på en behagelig overraskelse midt deres daglige rutine.

Pludselig dukkede en eventyrlig skat op, mens de renoverede deres køkken - 264 antikke guldmønter. Mønterne blev fundet under køkkengulvet i deres hus.

Det var en virkelig heldig opdagelse, som det britiske par besluttede sig for at sælge. De fandt en passende auktion og fik skatten solgt for en enorm sum penge.

Millionærer med et hammerslag

Da skatten blev overdraget til auktionshuset, blev det afsløret, at mønterne stammede fra det 16. og 17. århundrede. Det var en af de største beholdninger af mønter fra den tid, der var blevet fundet i dette område.

Skatten tilhørte Joseph og Sarah Fernely Maisters, der blev gift i 1600-tallet og sandsynligvis var den mest succesrige handelsfamilie på deres tid.

Mange spørger, hvordan guldet endte med at blive placeret i væggen på det unge pars hus.. Det er et spørgsmål, som ingen umiddelbart kan besvare.

Det er imidlertid nødvendigt at bemærke, at fundet tiltrak opmærksomheden fra hele verden.

De solgte skatten for 250.000 pund - eller cirka to millioner kroner.