Manden forlod Peggy lige efter brylluppet: Sandheden om ham fandt hun først ud af 68 år senere

Virale historier

01/06/2023

Skrevet af Magnus Møller

Nogle gange er livet mere interessant end de historier, vi læser i romaner. Denne kvinde troede aldrig på, at hendes mand var død, men hvad der virkelig skete med ham, fandt hun først ud af efter årtier.

Peggy Harris giftede sig med sin elskede mand i 1943.

Efter brylluppet tilbragte de seks uger sammen, og derefter måtte hendes mand, Billie, vende tilbage til krigen.

Han blev sendt til Frankrig som jagerpilot. Peggy vidste ikke, hvor han var udstationeret. Til sidst fik hun et brev fra ham, hvor han skrev, at han var ved at vende hjem. Men han nåede aldrig frem.

Efter 68 år uvished fandt borgmesteren i en lille by i Frankrig endelige ud af sandheden om, hvad der skete med Billie.

Efter Billie havde skrevet, at han vendte hjem, begyndte Peggy at glæde sig til hans hjemkomst.

Brevet, hun modtog, var dateret den 8. juli 1944. Dage og uger gik, men Billie vendte stadig ikke hjem.

Peggy begyndte at blive fortvivlet. Hun kontaktede hans forældre i håbet om, at han måske først havde besøgt dem, før han ville tage hjem til sin kone. Men han var heller ikke hos dem.

Et par uger senere modtog Peggy endnu et brev. Det var dateret en dag tidligere til den 7. juli. Brevet informerede hende om, at Billie var 'missing in action' og var blevet meldt savnet.

Hun var forvirret. Hvordan kunne han være forsvundet, når han dagens efter sendte hende et brev om, at han var klar til at vende hjem?

Peggy spekulerede i forskellige scenarier. Måske var han blevet såret, havde mistet hukommelsen eller var blevet i Frankrig, fordi han ikke ønskede at vende hjem.

Måske var han allerede vendt tilbage til USA, men skjulte sig for hende og ønskede ikke at have kontakt med hende. Mange tanker gik gennem hendes hoved, men hun troede ikke på, at han var død.

Artiklen fortsætter efter videoen

Efter krigen var slut, fortsatte hun med at lede efter sin forsvundne mand. Hun skrev til de relevante myndigheder og forsøgte at finde ud af, hvad der var sket med Billy.

Millioner af soldater døde på slagmarkerne, og i årevis fik hun den samme besked fra myndighederne: "Vi beklager, men skæbnen for din mand forbliver desværre ukendt for os..."

Billys forældre døde uden at få sandheden at vide. Peggy blev aldrig gift igen og fik ingen børn. Hun betragtede Billie som sin mand, som hun forblev trofast over for, uanset hvad der var sket.

Til sidst, takket være Billies nevø og borgmesteren i den franske by Les Ventes, og efter 68 lange år blev sandheden endelig afsløret. Dagen efter Billie havde skrevet til Peggy, indvilligede han i at tage på en sidste mission.

Piloterne skulle støtte de partisaner, der blev angrebet af tyskerne i nærheden. Billies fly var det eneste, der blev skudt ned. Franske partisaner fandt ham, men hans identifikationsnumre var blevet taget af tyskerne.

Det eneste, de vidste, var, at han hed D. Harris. Herefter blev flere identiteter sammenblandet, og Billy blev begravet i Frankrig som canadieren D. Harris.

Peggy blev derefter inviteret til Frankrig til en fejring af krigshelte.

"Jeg tror, ​​at den bedste måde at beskrive det hele på er lettelse. Min eneste beklagelse er, at hans forældre gik uden at vide sandheden om deres søn,” fortalte Peggy om de følelser, der overvældede hende, da hun endelig lærte sandheden.