Må man tage skoene af under flyvetur? - hun prøvede og blev overfuset

Virale historier

08/07/2023

Foto: Shutterstock
Foto: Shutterstock

Skrevet af Mathias Hildebrand Torp

En diskussion er brudt ud på Reddit, hvor brugere diskuterer hvorvidt man må tage sine sko af eller ej, når man sidder i et fly.

Når det kommer til at rejse langt, tager de fleste deres mest behagelige tøj på for at gøre rejsen lettere for sig selv. Men ikke alle har lige let ved dette privilegium.

En kvinde fortalte ifølge Mirror, hvordan hun bar knæhøje Dr. Martens støvler på en to timers flyvning, fordi de ville have været for besværlige at komme i hendes håndbagage. For at gøre sig mere behagelig i flyet besluttede hun at tage dem af kort efter take off - men det faldt ikke i god jord hos hendes sæde-nabo.

På Reddit sagde hun: "Jeg rejste til et andet land for at deltage i en metalkoncert. Flyveturen skulle vare halvanden til to timer. Jeg havde kun håndbagage med, men jeg ville have min knæhøje støvler på, som er tunge og store og ikke ville passe i min håndbagage, og selvom hvis gjorde det, ville de være besværlige at bære.

"Jeg havde heller ikke lyst til at sidde i dem under flyveturen på et lille rum.

"Så jeg sørgede for, at de ikke lugtede, sprøjtede dem forebyggende med skospray, inden jeg gik hjemmefra. Da jeg satte mig på sædet, tog jeg mine sko af og tog friske sokker på. Mine sko var under mine ben, hvor de ikke kunne genere nogen.

Men så snart hendes nabo så hendes bare fødder, "flippede hun ud" og beordrede hende til at tage sine sokker og sko på igen.

"Hun kaldte mig ulækker. Jeg prøvede at forklare, at jeg havde rene sokker, men hun forlangte, at jeg tog mine sko på igen. Jeg nægtede.

Hun ringede til stewardessen og jeg forklarede igen. Stewardessen fortalte hende, at hun ikke kunne gøre noget, fordi jeg ikke brød nogen regler.

Damen pustede og prustede hele vejen igennem flyveturen (hun filmede mig også, da hun skældte mig, så hvem ved, det kan være online nu). Men jeg prøvede at ignorere hende og tog bare mine høretelefoner på.

Damen klagede endda over dette, da vi gav vores pas, og de ignorerede hende også.

Senere fortalte kvinden sine venner alt om hændelsen, men hun var chokeret over at høre nogle af dem tage den vrede passagers parti.

Hun sagde: "De er lidt splittede. Nogle er enige med mig, og nogle siger, at det er lidt groft, og jeg kunne have været mere imødekommende og taget mine sko på."

For at vide, om hun tager fejl, spurgte hun brugere på Reddit for høre deres tanker.

Som svar sagde en bruger: "Jeg havde tænkt mig at sige, at du var en røv, men så beskrev du dine meget fornuftige forberedelser og rene sokker, og jeg forstår absolut 'jeg kan ikke pakke disse støvler, jeg bliver nødt til at have dem på'-følelsen."

En anden bruger tilføjede: "Jeg tror aldrig, jeg har været på et fly, hvor folk ikke tager deres sko af. Det ser ud til at være meget almindeligt.

"Jeg er overrasket over passagerens kommentarer, som om, at dette er usædvanlig opførsel. Ville damen være blevet rasende, hvis du havde sandaler på? Det hele er mærkeligt."

En tredje bruger sagde: "Så længe dine fødder ikke stinker, og du ikke generer mig... er jeg ligeglad med, hvad du gør. Du har betalt for din billet."