Bruger brystmælk til bagning - og resultatet overrasker alle

Virale historier

24/05/2023

Foto: Shutterstock
Foto: Shutterstock

Skrevet af J. Bøgen

Ville du have lyst til at prøve dem?

På den sociale medieplatform Mumsnet spurgte en kvinde andre brugere, om de nogensinde havde lavet mad med modermælk, og hundredvis af mødre indrømmede, at de brugte deres egen modermælk i hverdagsmad og opskrifter.

En kvinde ved navn Melody forklarede, at hun lavede en "mini-risengrød med muskatnød og modermælk", og hendes søn "elskede det absolut".

En anden med skrev, at hun plejede at lave mad med modermælk til sin datter, da "hun allerførst prøvede fast mad".

Hun indrømmede også, at hun i ny og næ have sprøjtet modermælk direkte fra sin barm ned i gryden, når hun stod i køkkenet - antagelig fordi hun ikke lige havde fået købt komælk den dag.

Det skriver Express.

Slet ikke alene

Andre sagde, at de laver mad med modermælk til hele familien, inklusive deres mænd.

Lyra forklarede, at hun tilføjer det i "enhver mosede grøntsager", og hun laver også "ostesauce, pandekager, grød og røræg" med modermælk.

En anden sagde, at hun bruger sin modermælk til at lave mad "hele tiden". "Jeg plejede bare at piske dem ud og malke mig ind i grøden eller hvad der nu skulle til noget mælk".

En anden forumbruger forklarede, at hun lavede "en risengrød med jordbærpuré", da hendes søn nægtede at drikke af en flaske, og hun ikke ønskede at spilde sin modermælk.

Er der noget galt i det?

En ting er, hvordan den enkeltes præferencer er i forhold til modermælk som en ingrediens i aftensmaden eller bagværk, men er der rent sundhedsmæssigt noget i vejen for at lave udskiftningen?

Eksperter fra forældresiden Mylittlemoppet forklarede, at det er sikkert at lave mad med modermælk, og "de fleste opskrifter vil smage lige så godt ved at erstatte komælk med modermælk".

Har du smagt noget, der var tilberedt med modermælk?