Kærestens familie kaldte min veganske kost nonsens - jeg vil ikke spise kropsdele

Virale historier

09/07/2023

Foto: Shutterstock
Foto: Shutterstock

Skrevet af Kathrine Frich

Ville du reagere på at nogen kaldte kød kropsdele i din nærhed?

Alles kost er personlig for dem, og ingen kan fortælle dig, hvad du må eller ikke må spise - hvad du fylder din krop med er helt dit valg.

Det skriver Mirror

Så da en kvindes kærestes stedfar fortalte hende, at hendes veganske kost var "nonsens", blev hun straks defensiv.

Er veganisme en acceptabel livsstil?

Parret var i strid om, hvorvidt veganisme var et acceptabelt livsstilsvalg, og da kvinden sagde, at hun ikke ville spise "kropsdele", klagede han over, at han fandt hende "respektløs".

Men da hendes kæreste bad hende om at "fixe" situationen, blev hun forvirret, da hun følte, at hun ikke havde gjort noget forkert bortset fra at leve livet på sine egne præmisser.

Hun gik på det sociale medie Reddit for at fortælle, at hun og hendes kæreste havde været sammen i over tre år, og forklarede, at hun tidligere havde haft problemer med sin kærestes mor og stedfar, men nu så de ud til at "acceptere" hende på trods af deres problematiske fortid.

"For fem måneder siden besluttede jeg mig for at blive veganer. Min kæreste har været meget støttende hele tiden (han spiser endda også meget vegansk mad nu), og da vi besøgte hans forældre, ville hans mor også forberede noget til mig at spise. Jeg sagde takkede hende og fortalte hvor meget jeg sætter pris på det. Jeg har aldrig kommenteret deres mad eller startet en diskussion om at være veganer, fordi jeg ved, at det hverken er tiden eller stedet at gøre det. Jeg er klar over, at de ikke er interesserede i det, og jeg er bare glad for, at vi kommer sammen, for at være ærlig."

Men for et par uger siden blev der igen sure miner under en "fødselsdagsbrunch", som blev afholdt for hendes kæreste.

Vegansk bacon

Hendes partner sørgede for, at der var vegansk mad til hende, og at hans familie kunne prøve noget, hvis de ville.

"Min kæreste satte også bacon og 'vegansk bacon' på bordet. I dette øjeblik var det hans stedfar, hans søster og mig ved bordet, da hans stedfar højlydt kommenterer noget om, hvor dum tanken om 'vegansk bacon' er, og hvem havde overhovedet brug for det nonsens. Jeg tænkte ikke så meget over det og svarede ham, med den pæneste stemme, jeg kunne, at vegansk bacon var et godt alternativ, hvis man kan lide smagen af ​​bacon, men ikke kan lide at spise kropsdele. Nu er han rasende og klager over, at han aldrig har hørt sådan noget sludder som, at kød bliver kaldt kropsdele, og hvor dumt det var. Min kærestes søster spurgte, om han havde det godt, og hvorfor han var så vred," fortæller kvinden i sit opslag og fortsætter:

"Da vi endelig spiste, bad jeg min kærestes svoger om æggesalaten (som også var vegansk). Så stedfar spurgte mig, om jeg nu skal spise døde babydyr. Jeg svarer, at der rent teknisk ikke er nogen baby, medmindre ægget var befrugtet, men det var alligevel ikke rigtigt æg. Det er her, hans mor træder ind og siger, at alle bare skal spise deres egen mad nu og lade andre være."

Hun fortsatte derefter med at fortælle, at hendes kærestes forældre talte med ham om dramaet, og hans stedfar havde sagt, at han ikke var glad, og beskyldte hende for at være "respektløs over for ham."

Kød er kropsdele

Kvinden sagde, at hun syntes, at hans reaktion var "latterlig", og hun var chokeret over, at hendes kæreste bad hende om at undskylde, idet hun sagde, at hun ikke troede, det var hende, der skyldte en undskyldning. Men hun sagde, at hun ville undskylde for sin kærestes skyld - på trods af at hun troede, at hendes kærestes stedfar spillede "dumme spil".

I kommentarerne forsvarede folk kvinden, fordi hun talte sandt, og hendes kærestes stedfar var "unødvendig" med hans attitude og "uhøflig".

Én skrev: "Jeg er en ivrig kødspiser, halvdelen af ​​min familie er i slagterbranchen, og jeg kan ikke lide prædikende veganere lige så meget som alle andre. Du var ikke prædikende. Svigerfaren startede det hele. Hans kommentarer var unødvendige og uhøflige, især i betragtning af, at hans søns kæreste gennem tre år er veganer. Og jeg ser meget lidt fejl på din side her ... Kød er bogstaveligt talt kropsdele, det er ikke en form for fornærmelse, det er kødets virkelighed."

Nogen skrev: "Præcis hvad det er. Folk, der gerne vil spise det, men benægter det. Ej dine valg eller bliv veganer."

En anden rasede: "Kødspisere, der bliver fornærmet, fordi nogen kalder kød, hvad det er, burde nok kigge på plantebaseret kost."