"Jeg vil have planterne med mig til næste hus": Krævende husejer med bizart krav

Virale historier

21/08/2023

Foto: Shutterstock
Foto: Shutterstock

Skrevet af Emil B.

En huskøber blev overrasket, da den tidligere ejer af deres hus tog kontakt for at sige, at de ønskede at grave en del af haven op og tage med sig af "sentimentale" årsager.

At flytte hus er utvivlsomt en af de mest stressende ting, en person kan gøre i livet. Det er en lang proces, og at håndtere ejendomsmæglere, advokater og forskellige andre mennesker kan føles som et fuldtidsjob. Og selvom det er ret normalt for dem, der sælger en ejendom, at tage møbler og hvidevarer med sig, virker det som et skridt for langt at tage haven med.

For et par kom dette scenarie til at gå i opfyldelse, efter at de flyttede ind i deres drømmehjem og troede, de var faldet til.

De gik på Reddit for at dele deres problem: "Modtog en mærkelig besked i morges fra den tidligere ejer af mit hjem. De vil vide, om de kan komme og tage hortensia buskene fra baghaven og forsiden af huset, da de har sentimental værdi."

Hun fortsatte: "Vi taler mindst et halvt dusin buske, den slags der vokser som træer. De er enorme, og de er en del af charmen ved vores lille hytte, og ærligt talt vil jeg ikke slippe dem. Jeg føler, at jeg købte ejendommen med landskabspleje inkluderet. Vi har boet her i to år, og dette er første gang, vi har hørt om følelsen forbundet med disse planter. Jeg ville være villig til at tilbyde en stikling fra en af planterne, men jeg er så bange for, at hvis jeg giver en tomme, vil de tage en mil."

Den nye ejer afslørede senere i kommentarerne, at en af hortensia buskene var "lige så høj som første sal i huset," og tilføjede, at de ville have brug for en gravemaskine for at få en af dem op af jorden, da den var så stor, at den fungerede som en afskærmning for privatlivet. Hun tilføjede også, at parret ville have været glade for at lade dem komme og tage en stikling af planten.

Rungende NEJ

Folk var vrede over den krævende adfærd fra den tidligere ejer og skyndte sig at give de nye beboere råd. En person skrev: "Lad dem absolut ikke få buskene. Du købte dem fair og firkantet, der er gået to hele år, og de er vrangforestillinger, hvis de beder dig om dem. Giv den stikling, ja, men ikke buskene. Selv at give en stikling går ud over, hvad du skylder dem, for det, du skylder dem, er nada! Gør det 100% helt klart for dem, at disse buske bliver lige der, hvor de er!"

En anden person rådede: "Sæt kameraer op som i går, for de lyder som om, de ville komme og tage dem."

Og en tredje skrev: "Du købte huset og ejendommen. Det inkluderede landskabet. Hvis de havde ønsket noget af det, havde de tid til at tage det, da de flyttede ud af hjemmet, før du overtog huset. Landskabet er dit. Sig nej til dem, og hvis de prøver at tage det på nogen måde, vil du få dem anholdt for husfredskrænkelse. Det er ikke deres ejendom længere, og de har ingen ret til noget på det."