Hjemløs fandt 75.000 kroner på gaden: Da han returnerer pengene sker der noget helt uventet

Virale historier

17/5/23 | 04:24

Foto: Youtube
Foto: Youtube

Skrevet af Rikki Jørgensen

På trods af at mangle et hjem og penge, behøver man ikke miste sit moralske kodeks. Denne hjemløse mand blev ikke fristet af udsigten til nemme penge, og belønningen endte med at være temmelig overraskende.

Elmer Alvarez havde levet på gaden i flere år, da han en dag finder en check, der bare ligger på fortovet og flyder. Den var helt sikkert faldet ud af nogens taske eller lomme.

Da den hjemløse mand ser beløbet på checken, tror han ikke sine egne øjne. De mange penge ville kunne skaffe ham en bolig i mange måneder. Det var ægte rigdom for den fattige mand.

Alligevel var det aldrig tanker om personlig gevinst, der fyldte for Elmar Alvarez. Han vidste med det samme, at checken skulle leveres tilbage til den rette ejers hænder.

I løbet af de sidste tre år havde Elmer forsøgt at bryde fri fra et stofmisbrug og rette op på sit liv. Da han fandt checken vidste han ikke, at episoden skulle vende op og ned på hans liv.

Der stod et telefonnummer på checken, så han bad en ven ringe til ejeren, fordi Elmer ikke selv talte engelsk særlig godt.

Allerede næste dag blev checken returneret til ejeren Roberta Hoskie. Hun kunne ikke tro sine egne øjne og ører, da hun hørte, at checken var blevet fundet og ville blive returneret til hende.

Derfor ville hun gerne møde finderen. Hun forventede en mand i jakkesæt og slips, med pludselig stod en smilende Elmer foran hende, og det var tydeligt, at han levede under meget dårlige forhold.

Læs videre efter videoen.

Roberta var meget rørt over Elmers adfærd. På trods af sin egen vanskelige situation opførte han sig ærligt og hæderligt. Roberta er ejendomsmægler og har opbygget en succesfuld ejendomsmæglervirksomhed på få år, men hun har ikke altid levet så velbemidlet. Derfor vidste hun godt, hvordan det er at leve med et minimum af midler.

Hun var engang enlig mor, der boede på et herberg med sin søn og skulle leve af en meget beskeden indkomst.

Derfor besluttede hun at belønne Elmer. Roberta inviterede ham ud og overrakte ham et erindringsdiplom for hans ærlighed for an rullende kameraer.

Se den søde video ovenfor, hvor Elmer bryder ud i gråd, da Roberta fortæller, at hun har forudbetalt en bolig til ham i syv måneder, så han ikke skal bekymre sig om den kommende kolde vinter.

Tilmed betaler hun for Elmers engelskkursus og for at han kan uddanne sig til ejendomsmægler.

De to arbejder nu sammen om at etablere et hjem for teenagere for at guide dem på rette vej og holde dem væk fra gaden.