Ringer på døren hos naboen fordi han ikke har nogen venner: Hvad naboen gør, rører millioner

Virale historier

09/07/2023

Foto: TikTok
Foto: TikTok

Skrevet af Magnus Møller

En video fra Texas er gået viralt på TikTok. Den rører millioner af mennesker. I videoen ringer en ung dreng på hos sine naboer, fordi han leder efter jævnaldrende venner.

"Hej. Jeg ville bare høre, om du kender nogen børn i alderen 11 eller 12, fordi jeg har brug for nogle venner. Meget desperat." Sådan siger Shayden Walker, der ringer på døren hos sin nabo, Brennan Ray.

Den unge dreng i den hvide "Jaws"-t-shirt virker nervøs. Man kan mærke, at han har samlet al sin mod og er desperat for at få nye venner.

Ray vil gerne hjælpe og henviser til et hus for enden af vejen, men han havde ikke forventet Shaydens triste svar: "Nå, øhm, de er ikke længere mine venner, fordi de mobber mig," forklarer drengen.

Da Ray bliver spurgt, om hans nabo selv har børn, fortæller Ray drengen, at han er far til en to-årig. Shayden begynder at stråle og siger: "Det er fantastisk! Faktisk... jeg elsker to-årige, ærligt talt. De er simpelthen de sødeste væsner, jeg nogensinde har kendt," siger han og tilføjer, at han engang havde en to-årig søster.

Men Ray kan ikke hjælpe drengen med en ven på hans egen alder. Han siger farvel og lover at hilse på, hvis han ser Shayden i nabolaget.

Shayden går nedtrykt væk fra naboen, og den to minutter lange video slutter - men ikke Shaydens historie, for Brennan Walker beslutter sig for at hjælpe drengen på en anden måde.

Femcifret beløb på tre dage

Ray skrev efterfølgende på TikTok:

"Det tager to sekunder at bringe glæde til en anden person. Man ved aldrig, hvad folk går igennem, før man har mulighed for at tale med dem. Denne unge mand er velopdragen, venlig og modig. Så TikTok, kan vi hjælpe Shayden med at finde nogle venner?"

Men den venlige nabos indsats sluttede ikke der: Ray uploadede en anden video, der viser, hvordan Shayden går hen til hans hus, men ikke tør ringe på og løber væk igen.

Over 63 millioner mennesker har set den første video og er begejstrede for drengens mod, herunder Brennan og hans kone Angell. De besluttede sig for at oprette en indsamlingsside for Shayden for at glæde ham med et gaming-sæt, nyt skoletøj og billetter til forlystelsesparker.

"Vi havde slet ikke forventet dette. Vi havde et mål på omkring 7000 dollar, og her står vi med over 36.000 dollar," forklarer Brennan i den efterfølgende video, hvor han og Angell takker alle støtterne.

Indtil videre er der endda indsamlet over 37.000 amerikanske dollars (over 200.000 kroner) til den lille Shayden!

Shaydens mor har indtil videre afvist det meget generøse tilbud, men Ray skriver i en TikTok-opdatering fra fredag: "Shaydens mor har besluttet at deaktivere donationerne, men alle midlerne forbliver på GoFundMe-kontoen, indtil hun siger noget andet. Vi holder jer opdateret."

Parret ønsker stadig at glæde den modige nabodreng og er allerede ved at forberede sig på at mødes med Shayden.

En TikTok-bruger kommenterede: "Donationerne kunne også give ham mulighed for at gå på college. Han virker som en virkelig klog dreng."

Uanset hvordan pengene til sidst bliver brugt, er alle sikre på, at de vil blive godt investeret for at gøre Shayden Walker lykkelig.