Hæveautomat i gavehumør: Giver dobbelt op på kontanter'

Virale historier

18/11/2023

Foto: Screenshot, Twitter, @IG1IG3
Foto: Screenshot, Twitter, @IG1IG3

Skrevet af Mia R.

Folk valfarter til en hæveautomat efter en teknisk fejl, som har fået den til at give dobbelt det antal kontanter, som man forsøger at hæve.

En hæveautomat i East Ham, London, blev midtpunkt for en usædvanlig begivenhed, da den angiveligt begyndte at udbetale dobbelt så mange penge som anmodet. Ivrig efter at udnytte den formodede tekniske fejl skyndte briterne sig til den fejlbehæftede hæveautomat.

Uorden i køen for 'dobbelte kontanter'

Lokalbefolkningen dannede en rodet kø ved NatWest-hæveautomaten i håb om at få fingrene i 'dobbelte kontanter'. Nyheden om de tilsyneladende mangfoldige penge spredte sig hurtigt, og gaden blev snart fyldt med folk.

Illusionen om gratis penge

Optagelser viser en menneskemængde samlet omkring hæveautomaten, mens de venter på deres tur til at indsætte deres kort og indtaste deres pinkode. De syntes at være under den illusion, at problemet betød, at de kunne modtage dobbelt så meget, som de havde hævet, på bekostning af NatWest.

Ingen gratis penge i det lange løb

Selvom det virker som en fejlfri plan, vil udnyttelsen af denne fejl ikke give gratis penge. Moderne hæveautomater har teknologi, der kan rette forkerte transaktioner. Så det ekstra beløb trækkes faktisk fra din konto i det lange løb alligevel.

Banker vil normalt hurtigt forfølge kunder for kontanter, og kunderne vil hurtigt få besked om, at de er blevet opkrævet.

Sociale medier reagerer

De fleste brugere på sociale medier var klar over dette og begyndte snart at gøre grin med folk, der skyndte sig til den defekte hæveautomat. En bruger sagde: "Når de tjekker deres bankbalance og indser, at den har taget dobbelt så mange penge, og det ikke er gratis penge." En anden tilføjede: "Stjæler penge fra deres egne konti."

Potentiel retsforfølgelse for tyveri

Tro det eller ej, hvis du går til en defekt hæveautomat med intentionen om at få gratis penge, kan du potentielt blive retsforfulgt for tyveri. Da du bevidst tager penge, som du ved, ikke rigtigt er dine, kan udnyttelsen af dette problem betragtes som ulovlig.

NatWest reagerer

En talsperson for NatWest fortalte Mirror: "På grund af en engangs manuel fejl udbetalte en række transaktioner ved en hæveautomat flere kontanter end det anmodede beløb. Dette er siden blevet rettet, og kunderne kan bruge denne hæveautomat som normalt."

Banken sagde, at problemet påvirkede et 'relativt lille antal transaktioner', og at de ikke vil forsøge at kræve de ekstra penge tilbage, der blev distribueret ved en fejl.

Kilde: LadBible