Gav min veninde en 4000 kroners tur - hvad hun så bad mig om, gjorde mig rasende"

Virale historier

16/07/2023

Foto: Shutterstock
Foto: Shutterstock

Skrevet af Emil B.

En kvinde hævder, at en overdådig tur løb op i cirka 4.000 kr. pr. person, men hendes veninde stillede efterfølgende et helt andet krav.

Penge kan hurtigt gå hen at blive noget farligt noget blandt venner og bekendte, og den følgende historie er et eksempel på, at det nogle gange mere er selve tankegangen i forhold til penge, der fylder mere end selve beløbet.

På Mumsnet forklarede en kvinde et dillemafyldt problem problem:

"Jeg fik en meget god fordel gennem mit arbejde, hvor jeg kunne tage en med på en fuldt betalt tur. Det inkluderede et hotel, al mad og drikke samt underholdning til en værdi af 4.000 kr. pr. person, og jeg valgte at tage min bedste veninde med. Min veninde kørte os venligt frem og tilbage (Bristol til London).

Men dagen efter blev kvinden stærkt overrasket over sin venindes reaktion:

"Hun skrev til mig og bad om at overføre halvdelen af benzinpengene for turen – 200 kr. I sin søgen efter råd skrev kvinden: "Er det urimeligt af mig at tænke, at hvis nogen havde gjort det samme for mig, ville jeg lade benzinpengene være?"

Så lige for at opsummere: Kvinden, der fortæller historien, inviterede sin bedste veninde på en overdådig tur, som var fuldt betalt.

Efter så at være blevet taget med på en rejse til 4000 kroner, kræver veninden så 200 kroner i benzinpenge - altså efter at have sparet måske flere tusinde kroner takket være historiefortælleren.

Mange på hendes side

Siden hun delte tråden online, har kvinden indlæg indtil videre fået over 450 kommentarer, hvor Mumsnet-brugere forsikrede kvinden om, at hun ikke var urimelig.

En person indrømmede: "Jeg er målløs. Det er jeg virkelig."

En anden sagde: "Hvis dette er sandt, så er jeg virkelig forbløffet. Du er selvfølgelig ikke urimelig."

Imens foreslog en tredje: "Sig ja, her er 200 kr., og send hende så en faktura på 2.000 kr. for hendes del af din behandling."

"Åh nej, du er ikke urimelig. Jeg er flov på hendes vegne!" skrev en fjerde, og en tilføjede: "Jeg ville skrive til hende: 'Spørger du mig seriøst om 200 kr. i benzinpenge for den fuldt betalte tur, jeg tog dig med på??? Virkelig???"