Gæst overrasket af særligt tillæg på restaurant: Er det i orden?

Virale historier

20/06/2024

Foto: Reddit
Foto: Reddit

Skrevet af Redaktionen

I mange lande bliver den 1. maj fejret som helligdag. En gæst på en restaurant bemærkede, at stedet på lige præcis den dag krævede to høje tillæg. Derfor tog han straks et foto, som siden har skabt stor debat.

Det debatskabende billede blev uploadet af brugeren 57647 på internetforummet Reddit den 1. maj 2023.

De høje tillæg har ikke kun været diskuteret på det kendte online forum. Også flere nyhedssider forsøgte at undersøge fænomenet nærmere. Bl.a. talte Yahoo News med Roberta Crouch, professor i erhvervsøkonomi om det særlige tillæg, som var lagt på servicen på en restaurant i Brisbane i Australien.

Årsagen til hele diskussionen var, at gæsterne skulle betale 25 procent mere for deres ordrer på en helligdag, og yderligere syv procent, hvis de ville dele regningen.

Holdningerne blandt Reddit-brugerne var blandede. Nogle fandt tillæggene meget urimelige, mens andre understregede, at maden var værd at betale ekstra for. Det forklarer dog ikke de ekstra tillæg.

Og hvem har så ret i sidste ende?

Kan se det fra begge sider

Professor Crouch forsøgte at forstå begge sider. Hun sagde til Yahoo News, at et tillæg på 25 procent var et meget højt tillæg.

Alligevel havde hun også forståelse for restauranten.

"Måske er det en måde at sikre, at de er i stand til at give noget af det som drikkepenge til tjenerne og køkkenpersonalet, selv i tider med høj gæstetilstrømning," forklarede hun.

"Hvis det er en helligdag eller weekend, og de ved, at der vil være meget travlt, vil de sørge for at opnå maksimal lønsomhed eller maksimal omsætning på hvert bord."

Uanset om det er et overdrevet tillæg eller ej, bør gæster fremover være opmærksomme på de skjulte omkostninger.

At læse det med småt kan spare dig for penge, ikke kun i Australien.

Har du nogensinde oplevet noget lignende?