Først kritiserede nabo anden nabo for gave på grund af larm ved lejlighedsrenovering: Nu bliver hun selv kritiseret

Virale historier

22/08/2023

Foto: Shutterstock
Foto: Shutterstock

Skrevet af Emil B.

En kvinde kritiserede sin nabos bestræbelser på at gøre det godt igen for hendes renoveringsarbejde. Nu bliver hun selv kritiseret, efter gavegiveren delte sin side af diskussionen.

Renoveringsarbejde er støjende. Sådan er det. Det gør det bestemt ikke lettere, hvis du er naboen, der skal lide under det, men så længe alt er i orden, er der ikke meget, du kan gøre.

De fleste gange vil beboere heller ikke lave ballade. Det er kun rimeligt at være høflig over for dine naboer, hvis de gør deres bedste for at mindske støjen – især hvis du selv påtager dig projekter. Men en kvinde, der gik ud over det sædvanlige ved at købe gaver til sine naboer, er blevet chokeret, efter at gestussen blev kastet tilbage i hendes ansigt.

Hun delte sin bekymring på Mumsnet: "Jeg bor i en ejendomsblok og skal lave renoveringer. Jeg har boet her i to år. Fire andre lejligheder har haft renoveringer i løbet af den tid, jeg har boet her, og jeg har aldrig fået nogen form for varsel før eller under renoveringen. Det har ikke generet mig."

Ikke desto mindre ville hun advare sine naboer, før arbejdet i hendes lejlighed begyndte: "Jeg skrev en håndskrevet note til alle lejlighederne (ti i alt) og forklarede mine renoveringer og gav en lille gave til hver. Jeg gjorde det dagen før renoveringen, da de blev uventet fremskyndt. Jeg har også haft problemer med denne nabo tidligere, fordi hun tror, hun ejer ejendomsblokken, og jeg ønskede ikke, at hun skulle prøve at påvirke mine planer, såsom at ændre renoveringsdagen for at imødekomme hende."

Og hun fortsatte med at fortælle, at desværre havde en nabo, som hun kaldte 'intrigant', indvendinger mod hendes tilgang. Ifølge hendes indlæg sagde den ældre kvinde, at hun var "uhøflig for at sende en note og en gave i stedet for at banke på hendes dør" og fortalte, at beboeren skulle sende en e-mail i stedet: "Jeg har ikke alles e-mail, og jeg er egentlig tilfreds med min håndskrevne note. Da hun fik mit nummer, endte hun med at ringe til mig og sende beskeder om hendes klager, så jeg blokerede hende. Jeg vil ikke kommunikere via e-mail, fordi jeg forventer, at det samme vil ske, og jeg vil få en ubehagelig følelse, hver gang jeg åbner min indbakke. Hun fortalte mig, at hun er ældre end mig, og at vi unge er respektløse og bliver nødt til at lære hendes måde."

Hendes indlæg fortsatte: "Samtalen eskalerede, og hun kaldte mig alle mulige ting og analyserede hver en lille interaktion, vi har haft de sidste to år, og kaldte mig uhøflig i den måde, jeg håndterede det på. Jeg vil sige, at jeg er høflig, venlig og stille. Men jeg håndterede virkelig ikke samtalen godt. Jeg blev defensiv. Jeg følte på grund af vores tidligere samtaler og mig, der bøjede mig for hendes ønsker og behov, at hun havde kontrol over mig, og jeg skulle få mere rygrad."

Derfor ønskede kvinden, at folk skulle fortælle hende, om hun var en 'frech' nabo, eller om den ældre kvinde var skyld i det.

Som svar skyndte kommentatorerne sig at berolige kvinden. Nogle sagde endda, at hun var gået "for langt" med sine venlige bestræbelser.

En sådan seer rådede: "Ignorer hende bare. En håndskrevet note var flot af dig, en gave er lidt overdrevet, men også flot. Hun er åbenlyst en splittende skikkelse her."