Fællesrengøring eller ej på arbejdspladsens køkken? Dilemma deler i den grad vandende hos danskere

Virale historier

10/08/2023

Foto: Shutterstock
Foto: Shutterstock

Skrevet af Emil B.

Køkkenrengøring eller mangel på samme er et af de områder, der i den grad kan gå folk på nerverne. Og i et opslag på siden Reddit spørger en person brugerne til råds om netop det emne.

Brugeren ved navn u/kiddwou er den person, som gerne vil have andres holdning til et dilemma, han står i på sin arbejdsplads.

Han skriver: "Hey! Min nuværende arbejdsplads har valgt at indføre en rengøringsordning i vores te-køkken, da der gentagne gange har været klager om, at det ikke bliver holdt (tænk kopper/glas, der ikke stilles i opvaskemaskinen efter brug, opvaskemaskine der ej tømmes, og generel “uorden”). Køkkenet bruges af hele vores kontor, men også af mennesker fra andre kontorer i bygningen."

Og han tilføjer: "Personligt bruger jeg køkkenet til at genopfylde en flaske vand i ny og næ, ej mere. Nu skal jeg tvinges til at rydde op efter andre mennesker, som har glemt, at deres far eller mor ikke er der til det. Så hvad er jeres take: 1. Sikke noget småborgerligt pis, OP. Har du ikke vigtigere ting at gå op i? Der går lidt free rider i den, og sådan er det bare. 2. Meh, turnusordning eller ej. Det hører ikke ind under min jobfunktion, og jeg rydder op efter mig selv."

Delte brugere

Under opslag giver en masse folk deres holdning til kende. En skriver: "Det overrasker mig stadig, at man som voksen ikke kan finde ud af at rydde op efter sig selv. Hvor svært kan det være at sætte sin service i opvaskeren efter brug? Hvor lang tid tager det lige at sætte opvaskeren i gang, når den er fuld, eller tømme en ren opvasker? Max 5 min., hvilket i øvrigt kan være et fint afbræk i dagens måske ellers monotome vandretur i hamsterhjulet. Til de mennesker som ikke kan finde ud af dette: hvorfor?"

Til det svarer en: "Jeg er knyttet til mange forskellige arbejdspladser og svaret er: Ingen kan finde ud af at rydde op. Ingen."

En anden har en markant anden holdning til det: "2. Kun virksomheder med dårlig ledelse bruger deres højt betalte medarbejderes tid på at lave rengøring. Da jeg arbejdede i det offentlige ved en forskningsinsitution havde vi også køkkentjans på skift. Nu arbejder jeg ved Novo Nordisk og der skal man selvfølgelig ikke bruge sin dyrt betalte tid på sådan noget :)"

I bunden af opslaget skriver han selv senere: "EDIT: ~75% af kommentarerne mener noget á la 'I Danmark rydder vi op efter os selv og hjælper hinanden i fællesskab, men fuck om vi om gør decideret rent efter hinanden.'"