Et bestemt personlighedstræk kan være et tegn på, at du er en intelligent person

Virale historier

26/03/2024

Foto: Shutterstock
Foto: Shutterstock

Skrevet af Liam T.

Har du dette personlighedstræk?

Hvis du kan lide at være i dit eget selskab, så kan du i det skjulte være meget intelligent.

Det fortæller Julian de Medeiros (@julianphilosophy), der har fået over en million følgere på sociale medier ved at referere til kendte filosoffer og udgive daglige refleksionsvideoer.

I et klip udgivet på TikTok tidligere på ugen giver vidokreatøren os et indblik i Arthur Schopenhauers(1788-1860) måde at tænke på.

Schopenhauer var kendt som den tyske pessimismefilosof, hvis verdensbillede, stillede spørgsmålstegn ved værdien af at eksistere. Heldigvis har Julian gjort filosoffen lettere at forstå.

Hvad er tegnet?

"Sådan ved du, at nogen er intelligent. Og dette er en simpel regel om intelligens fra filosoffen Schopenhauer, som dybest set hævdede, at intelligente mennesker faktisk holder sig for sig selv, og at intelligente mennesker har brug for tid og rum," siger han.

"De har en tendens til at være indadvendte, eller med hans præcise ord: 'det er alle store hjerners skæbne at være alene."

"Og alligevel, for Schopenhauer, var det at være alene ikke lig med ensomhed. Faktisk sagde han, 'at intelligente mennesker foretrækker deres eget selskab."

"Det er som om, de aldrig keder sig. Der er så meget, de gerne vil gøre, de er glade for at have tid for sig selv. Og alligevel kan intelligens avle ligegyldighed."

"For hvis du kan lide at være for dig selv så meget, at du ikke går ud for at tilbringe tid med mennesker eller venner, kan det gøre dig til en misantrop."

"Det kan gøre dig til en, der begynder at ærgre sig over verden omkring dig, og måske endda føle sig overlegen i forhold til den."

"Og derfor advarer Schopenhauer om, at det at være intelligent derfor er at risikere at blive asocial."

"Du ved, nogen er intelligente, hvis de kan lide at holde sig for sig selv. Introverte har en tendens til at være intelligente."

Mange reaktioner

I en kommentar til det virale klip skrev en person: "Jeg synes bare, det er for svært at kommunikere med folk."

"De fleste er ikke interesserede i at lytte, andre forstår jeg bare ikke ellers ønsker jeg bare ikke at kommunikere med dem."

"Alene betyder ikke ensom – fik mig bare til at tænke på, hvor meget det modsatte også kan være sandt," kommenterede en anden.

"De gange, jeg har følt mig mest ensom, var, når jeg var i en menneskemængde – især en mængde mennesker, jeg kender."

En anden seer købte den ikke: "Og dette er problemet med filosofi. Så mange gode citater, der giver en form for mening, men som alligevel ikke er understøttet af nogen data overhovedet."

"Venlig påmindelse om, at mindre end 1 procent af mennesker har en IQ over 140, så dette er et ret sjældent problem. Mange mennesker surmuler bare og ser bort fra det slidsomme i at være udenfor," påpegede en anden også.

Kilde: LadBible