Se den vilde video: Kænguru kæmper mod helt flok hunde

Virale historier

12/05/2024

Foto: Screenshot
Foto: Screenshot

Skrevet af K. Sand

Den har en vild taktik

En skræmmende video viser, hvordan en modig "boksende kænguru" kæmper mod en flok hunde - og herved giver nyt liv til en fortælling om de australske dyr.

Video viser kampen

I et utroligt klip, som er blevet flittigt delt online siden det blev lagt op på TikTok mandag, kan man se dyret slås med fire hunde midt i en flod.

Det skriver Mirror.

Kænguruen trækker sig først tilbage, men da en af hundene springer frem, reagerer den ved at skubbe den ned. Den finder et højere punkt i flodens midte og tvinger herfra hundene til at trække sig tilbage.

Det er blot den seneste video, der viser en konfrontation mellem kænguruer og husdyr.

Nylige virale klip har udløst heftig debat om, hvorvidt kænguruerne med vilje lokker dem derud, eller om de blot forsøger at undslippe deres angribere med alle nødvendige midler.

Reddede sin hund

Sidste år reddede australske Mick Moloney sin hund, da en stor kænguru holdt den nede i en sø. I optagelsen kunne man se en kænguru holde hundens hoved under vandet, før Mick gik ind for at konfrontere den.

Herefter eskalerede situationen til decideret håndgemæng. Moloney der siger, at han er trænet i brasiliansk jiu-jitsu, kom fra kampen med få skrammer.

Efter hændelsen sagde han til 7 News Sunrise: "De fleste hunde ville beskytte deres ejer med deres liv. Jeg ville på ingen måde lade ham drukne. Jeg ville absolut redde min hund med alle midler."

Det er et instinkt

Efter offentliggørelsen af den seneste video siger en dyrekyndig, at han mener, det næsten altid er hundene, der angriber kænguruerne, og ikke omvendt.

Det antages, at de har lært at trække sig tilbage til floder for at beskytte sig mod dingohunde.

Professor Euan Ritchie, dyreøkolog ved Deakin University, fortalte Yahoo News Australia: "Kænguruer lokker ikke hunde til vandområder, de trækker sig tilbage til dem, og her kan de udnytte deres højdefordele samt lange arme og kraftige kløer til at holde eller drukne de angribende hunde.

Det er meget velkendt og har dræbt mange gård- og jagthunde i Australien. Formodentlig har kænguruerne lært denne adfærd for at overleve angreb fra dingohunde."

Kilde: Mirror