Der er en god forklaring: Derfor går døren på offentlige toiletter ikke helt ned til gulvet

Virale historier

30/05/2024

Foto: TikTok @mattypstories
Foto: TikTok @mattypstories

Skrevet af Emil B.

Offentlige toiletbåse er berygtede for ikke give at give tilstrækkelig beskyttelse mod andres øjne, men har du nogensinde tænkt på hvorfor?

Der er mange måder, hvorpå offentlige båse efterlader dig udsat for en hånd på udkig efter toiletpapir, såsom det hul, der efterlades mellem døren til hver bås og jorden. Men hvorfor er de designet på den måde?

Ligesom årsagen til WC-skiltet, er der åbenbart altid en logisk forklaring. En TikToker ved brugernavnet @mattypStories besluttede sig for at lave en video om emnet og dele sin viden om, hvorfor toiletbåsene ikke går helt ned til gulvet.

Åbenbart handler det om grundlæggende praktiske omstændigheder, hygiejne – og omkostninger.

Han fortæller: "Du har sandsynligvis spekuleret på et eller andet tidspunkt, hvorfor badeværelsesdøre ikke går helt ned til gulvet. Men der er faktisk logiske grunde til, hvorfor de gør dette – fx at det er renere."

Som det første peger han på det sikkehedsmæssige: "hvis der nogensinde er en nødsituation, ville det være ret nemt at se, hvad der skete, og få personen hjælp.

Han tilføjer: "For det andet er det meget lettere at rengøre. Offentlige badeværelser bruges ret ofte, hvilket betyder, at de skal rengøres mange gange i løbet af dagen, og pladsen under døren gør det meget lettere. Endelig er det meget billigere at købe en dør, hvor en del af den er skåret af end selve den fulde dør."

Uddybbing af toiletfirma

For at styrke denne begrundelse beskriver WC Portables, et firma i Essex, der udlejer mobile toiletter, også kortere døre som "ideelle i tilfælde af nødsituationer, lettere at rengøre og generelt meget billigere".

Så det giver mening.

Men det er ikke den eneste fordel ifølge firmaet, da de også angiver på deres hjemmeside, at kortere døre skaber en "hurtigere udvej for dårlig lugt", og på deres hjemmeside tilføjer de, at "toilettet er et naturligt miljø for frigivelse af dårlig lugt."