Vanvittigt: Barmhjertig bedstemor arresteret for at dele mad ud til hjemløse

Virale historier

08/05/2023

Screendump: YouTube @Institute for Justice
Screendump: YouTube @Institute for Justice

Skrevet af Emil B.

I fire år dedikerede en selvopofrende kvinde sit liv til at lave mad og dele det ud til hjemløse. Men en dag troppede betjente op i parken, hvor hun var i gang med at dele mad ud.

Det abrupte stop for hendes velgørenhed

Den 78-årige levede et dejligt liv og fik stort velbehag ved at dele mad ud en gang om ugen. Men i marts 2022 ændrede det hele sig.

Hun var ved at skrabe bunden af sin pande for mad, som hun hældte på en tallerken og gav til en hjemløs. Så kørte en politibil op og to betjente steg ud ad bilen: "Jeg troede, det var en eller anden dårlig joke - indtil de med en alvorlig mine satte mig om bag i bilen," forklarede hun.

Screendump: YouTube @Institute for Justice

Forbud mod at give mad til hjemløse

De to betjente arresterede damen, fordi hun var i strid med en lov, der forbød at give mad til hjemløse i offentlige parker.

Hun havde levet hele sit liv efter det simple motto: "når man har rigeligt, så skal man dele." Åbenbart delte byen ikke denne værdi, men satte simpelthen en stopper for hendes kærlige gestus til hjemløse.

Massiv medieopmærksomhed

Hendes anholdelse gik ikke ubemærket hen. Historien spredte sig som en steppebrand, og rigtig mange satte spørgsmålstegn ved det retfærdige ved hændelsen.

Og byrådet måtte så ud at forklare sig. De fortalte, at uddeling af mad simpelthen understøttede hjemløshed.

Derfor gik hun også i retten med sagen og erkendte selvfølgelig ikke skyld. Hun forklarede sin del af sagen: "Forestil dig at bo i dette land og være sulten. Så får jeg at vide, at jeg ikke kan brødføde de sultne mennesker uanset omstændighederne. Det er trist, men det gør mig også virkelig, virkelig vred for at sige det ligeud."

Ifølge loven måtte hun ikke brødføde de hjemløse i parkerne. Derfor valgte hun så at give dem mad andre steder. Hun så sig nødsaget til at gå ind i kirker eller private ejendomme, hvor hun gerne må fortsætte. I mens kæmper hun indædt kampen om at kunne dele mad ud i sin elskede park.