Han blev skældt ud for at lave kruseduller - nu har han skrevet kontrakt med kæmpevirksomhed

Virale historier

30/09/2023

Foto: Shutterstock
Foto: Shutterstock

Skrevet af Mathias Hildebrand Torp

Alle kan gøre det, men ikke alle kan få Nike til at spære øjnene op.

Kruseduller har vi vist alle lavet når det kommer til at fordrive tiden i et kedeligt klasseværelse på skolen eller mens ventemusik spiller i telefonen.

Men mens mange af vores skriblerier bare ender i en papirkurv, endte en drengs kruseduller med at sikre ham en kæmpeaftale med Nike om en digital kampagne for at opmuntre børns kreativitet.

Krusedulleknægten

Joe Whale, 13, som er bedre kendt på sociale medier som 'Doodle Boy', fik ofte beskeder med hjem fra skolen for at tegne i timen, men det ser ud til, at han har været i stand til at vende sin passion med en kuglepen til et arbejde.

Efter ofte at blive skældt ud for sin frihåndskunst, fik Joe senere opmærksomhed for sine illustrationer gennem Instagram, hvor han nu kan prale af mere end 166.000 følgere.

I en bizar drejning fortsatte Joe, der kommer fra Shrewsbury, med at samarbejde med et af verdens største sportsmærker.

Unikt forhold

Hans agentur, Loveblood Creative, bekræftede partnerskabet i en skriftlig erklæring udgivet sidste år.

Det lød: "Vi er så meget glade for at bekræfte, at Joe nu er en del af Nike-familien.

"Det er virkelig et unikt forhold, der sætter Joes talent og kærlighed til sport sammen for at inspirere andre til at have det sjovt og gøre det, de elsker."

Joes far, Gregory Whale, afslørede til CNN: "Joe er virkelig begejstret for at slutte sig til Nike-familien, han er helt vild med mærket.

"Det er en drøm, der går i opfyldelse for ham, da han elsker både sport og kreativitet, og samarbejdet med Nike vil give ham muligheden for at omfavne begge dele."

Mad, monstre og aliens

På sin officielle hjemmeside forklarer Joe: "Jeg har tegnet og malet siden jeg var tre år gammel, og kunst har været en stor del af mit liv - jeg ville tegne, male og lave håndværk ved enhver lejlighed, og det har ikke ændret sig til denne dag."

Han fortalte også fans, at hans 'favoritkarakterer at tegne er mad, monstre og rumvæsener'.

Han bemærkede dog: "Jeg skaber stort set kruseduller ud fra hvad som helst, da jeg bliver inspireret af mine omgivelser og skaber karakterer fra alle de ting, jeg ser, såsom mine Burger- og pommes frites-karakterer, blomster, grøntsager, kager, skyer osv. ."

Og ifølge Joe er der kun 'én regel', han religiøst følger, når det kommer til hans kruseduller.

"Der er ikke noget rigtigt eller forkert i kunst, bare fortolkning," afslørede han, "og det betyder, at når jeg skaber, er jeg fuldstændig fri til at udtrykke mig."

Kilde: LADBible