Dr. Bonshor har en ph.d. i musikpsykologi og har forsket meget i musik i relation til velvære. Han har bl.a. også lavet en undersøgelse af 2000 voksne, der viste at 32 procent lytter til musik dagligt for at komme i godt humør.
Forskningen fandt også frem til, at næsten halvdelen (46 procent) af respondenterne sagde, at det at synge med på deres yndlingsnumre er en fantastisk måde at booste deres humør på.
Og 38 procent sagde, at deres glade numre generelt blev udgivet gennem deres teenageår.
Dén undersøgelse åbnede dørene til spørgsmålet om, hvilken sang gør folk gladest?
Formlen for den gladeste sang
For at lave en glad sang har Dr. Bonshor kommet frem til, at det kræver en kombination af en durtoneart, 7. akkord, 137 BPM (beats per minute), et stærkt beat, fire taktslag i hver takt og en vers-omkvæd-vers-omkvæd-struktur.
Den skal også have en kort intro, gentagne riffs, høj volumen, lys tone og en blanding af forudsigelighed og overraskelse.
Så simpelt er det.
Men hvad betyder det egentlig – og hvilke sange passer til det?
Store hits passer ind i formlen
Baseret på Dr. Bonshors videnskabelige formel er det Good Vibrations af The Beach Boys, der gør folk gladest. Hitsinglen fra 1966 krydser alle boksene af i formlen.
Udover boybandet The Beach Boys store hit er der også andre store numre, der passer ind i formlen.
Fx I Got You (I Feel Good) af James Brown
House of Fun af Madness
Get the Party Started af Pink
Flere resultater fra undersøgelsen
"Vi kan godt lide høj lydstyrke, når det kommer til, hvordan vores glade sange er lavet, med toner spillet på en lys og hoppende måde af instrumenter såsom trompeter eller elektriske guitarer i stedet for blødere instrumenter. Endelig er en gentagne rytme eller guitarriff, som folk kan hæfte sig ved og bliver mindeværdige. Det er glasuren på kagen," fortæller Dr. Michael Bonshor.
I undersøgelsen blev pop, rock og dans rangeret som de tre gladeste musikgenrer, mens 71 procent føler, at musik er en af de mest magtfulde påvirkninger til at ændre eller forstærke deres humør.
Og halvdelen mener, at musikkens kraft faktisk er undervurderet, og 38 procent erkender, at den kan levere fantastiske op- og nedture.
Når de reflekterer over, hvorfor musik er vigtig for dem, sætter 48 procent det ned til de stærke minder, det kan fremkalde, og 29 procent kan lide, at de kan dele med andre.