Kan man falde i søvn på 2 minutter? Ja, hvis du bruger denne teknik, forklarer ekspert

Videnskab

27/04/2024

Foto: Shutterstock
Foto: Shutterstock

Skrevet af J. Bøgen

Det bliver eftersigende brugt af de amerikanske soldater.

Bruger du meget tid på at forsøge at falde i søvn? At bruge timer på at prøve at sove kan være meget frustrerende. Du er dog ikke alene om dette, men nu har en ekspert delt en særlig teknik, der sikrer, at du falder i søvn på kun to minutter.

Justin Agustin, ekspert i fitness, gik viralt på TikTok efter at have delt det særlige trick:

"Denne teknik blev udviklet i militæret, så soldaterne kunne falde i søvn når som helst og hvor som helst - selv på slagmarken, når miljøet er ekstremt ubehageligt, og der er meget støj. Søvn er afgørende for en soldat", forklarede han, og fortsatte:

"Ifølge min forskning blev dette primært udviklet for kampflypiloter, der har brug for 100 procent af deres reflekser og koncentration, som vi alle ved aftager med mangel på søvn".

Når man skal falde i søvn på en slagmark, ville det være en joke at sige "sov sødt". Men hvis disse soldater kan falde i søvn på 2 minutter, så kan du også gøre det i din seng.

Sådan gør du

Til en start, skal du trække vejret dybt ind og begynde at slappe af i enhver del af din krop - fra hovedet til fødderne:

"Begynd med at slappe af i musklerne i din pande. Slap af i øjnene, kinderne, kæben og fokuser på din vejrtrækning.

Nu ned til nakken og skuldrene. Sørg for, at dine skuldre ikke er spændte. Sænk dem så meget som muligt og hold armene løse ved siderne, inklusive hænder og fingre".

Mens du gør dette, anbefalede han, at du skal forestille dig en følelse af varme, der strækker sig fra hovedet til fingerspidserne, inden den går fra hjertet ned til tæerne.