Harvard-forskere: Rumvæsner kan leve i skjul på Jorden iblandt os

Videnskab

13/06/2024

Foto: Shutterstock
Foto: Shutterstock

Skrevet af J. Bøgen

Tror du, der er intelligent liv derude?

Men In Black var måske ikke helt galt på den, da den første film udkom i 1997.

Altså ikke nødvendigvis i forhold til det med, at der er et jakkesætsklædt, hemmeligt "politi", der holder øje med rumvæsnerpå Jorden og generelt beskytter menneskeheden mod trusler fra andre planeter.

Men det med, at rumvæsner går rundt iblandt os, eventuelt forklædt, er der måske noget om.

I en ny forskningsartikel peger forskerne Tim Lomas og Brendan Case fra Harvard University på, at de ’uidentificerbare anormale fænomener’ (UAP), lever under jorden, på månen eller endda går rundt blandt os mennesker.

Det skal siges, at forskningsartiklen ikke er såkaldt "peer-reviewed" endnu - det vil sige, at der ikke er fagfæller, der har læst og vurderet artiklen.

Men ifølge Daily Mail er det planen, at artiklen skal bringes i tidsskriftet ’Philosophy and Cosmology’ til juni 2024.

Under jorden eller iblandt os

Dykker man ned i forskningsartiklen, opstiller forskerne fire hypoteser om, hvorvidt UAP'erne faktisk er fra en anden planet, eller hvad de egentlig er.

Hypoteserne kommer vidt omkring og åbner for muligheden for, at der faktisk lever en udenjordisk civilisation under jorden, at de er kommet fra fremtiden, at de er "hjemmedyrkede" og gennem historien er blevet kendt som for eksempel feer, elvere eller nymfer igennem historien.

Der er endda også en hypotese om, at der er tale om en gammel, men teknologisk avanceret, menneskelig civilisation, som er blevet ødelagt, men hvor de overlevende lever iblandt os mennesker på Jorden.

Forskerne anerkender i den videnskabelige artikel, at hypoteserne kan ses på med skeptiske øjne af det videnskabelige samfund, men de fortjener stadig ”at blive overvejet i en ånd af erkendelsesteoretisk ydmyghed og åbenhed”, lyder det.

Du kan læse hele den (lange!) forskningsartikel på Researchgate her.