Forskerne har undersøgt det: Så mange edderkopper spiser vi, når vi sover

Videnskab

29/02/2024

Foto: Shutterstock
Foto: Shutterstock

Skrevet af J. Bøgen

Du har måske hørt myterne, men hvad er egentlig sandheden?

Det kan være noget så trygt at ligge og slumre under dynen, når man har brugt den første halvdel af sin returbillet til drømmeland - men hvad foregår der egentlig omkring dig, når du sover?

Du har måske hørt myten om, at vi spiser et antal edderkopper, når vi sover, hvis man fordeler det over hele livet. Man åbner jo ofte munden, når man sover, og så har vi ikke nødvendigvis reflekserne til at lukke munden klar, når et krible-krable-dyr nærmer sig vores læber.

Den mest gængse myte er, at vi i løbet af vores liv spiser omkring otte edderkopper i søvne, men passer det nu også?

Tro det eller lad være, så er der faktisk nogle forskere, der har set på netop dette tema. Det skriver New York Post.

Hvorfor skulle de dog kravle derind?

Hvis ovenstående beskrivelse har fået det til at løbe koldt ned ad ryggen på dig, kan resultaterne fra undersøgelsen forhåbentlig lige få dine skuldre til at sænke sig et par centimeter.

Forskere fra Scientific American undersøgte nemlig sagen, og nu kan de en gang for alle slå fast, hvor mange edderkopper, vi ender med at spise, når vi sover:

Et stort rundt nul!

Forklaringen ligger i, at edderkopper ganske enkelt ikke har nogen grund til for det første at kravle ind i vores senge, og endnu mindre grund til at kravle ind i vores let åbne mund, imens vi sover.

"Edderkopper betragter os som en stor sten. Vi er så store i forhold til dem, at de ser os som en del af landskabet," forklarer biologen Bill Shear til avisen.

Helt grundlæggende kan det siges om edderkopper, at de kun bevæger sig derhen, hvor der er en mulighed for at fange føde til deres spind. Så medmindre, din madras er lavet af myg, fluer eller andet lignende, så kan du altså rolige lægge dig til at sove i nat med den vished, at du altså IKKE kommer til at få en uvelkommen natsnack.