Ekspert advarer om et skræmmende ansigtsudtryk der kan betyde, at nogen er psykopat

Videnskab

01/01/2024

Foto: Screenshot, @lewishowes / TikTok
Foto: Screenshot, @lewishowes / TikTok

Skrevet af Liam T.

Hvis du tror, at nogen giver dig et skævt blik for sjov, burde læse mere om det, i stedet for bare at ignorere det. 

Annie Sarnblad udråber sig selv som en mester i at læse mikroudtryk - hvilket hun beskriver som ‘det ubevidste udslip af følelser, der synliggør de uudtalte følelser’. 

Den selvbeskrevne menneskelige løgnedetektor er endda certificeret i Facial Action Coding System (FACS), som dekonstruerer alle menneskelige udtryk til et sæt grundlæggende ansigtsbevægelser.

Hun kan numerisk kende de 10.000 muskelkombinationer, der er involveret når folk ryster, rynker panden, trutmunder eller smiler. 

Under en optræden på Lewis Howes’ (@lewis) podcast, The School of Greatness, afslørede Sarnblad en psykopats varemærketræk, og hvordan du kan få øje på en.

Læg mærke til øjenlågene

Hun sad sammen med den tidligere fodboldspiller, der blev forretningstræner, for at forklare nogle af hendes ‘lette at absorbere undervisningsteknikker’ og dele sin viden om mikroudtryk. 

Eksperten begyndte med: “Hvis jeg er i en skræmmende situation - noget skræmmer mig, eller nogen springer ud og siger bøh, eller der er en høj lyd - vil jeg trække mine øvre øjenlåg tilbage.” 

Howes udtrykte det bedst, da han beskrev dem som vanvittige øjne’, før de begge var enige om, at folk kun har en tendens til at udvide deres øjne så meget, når de er bange eller chokerede. 

Sarnblad tilføjede: “Den eneste gang, vi vil trække vores øjenlåg op og beholde dem der, er på en rutsjebane eller i et hjemsøgt hus ... du ved, terror!” 

“Vi holder aldrig vores øvre øjenlåg trukket så langt tilbage, undtagen hvis vi er vanvittige.”

Det hvide i øjnene

Hun forklarede, at psykopater kan lide at vise deres sclera - også kaldet det hvide i deres øjne - så meget de kan.

Ansigtsudtrykseksperten foreslog derefter, at vi skulle analysere nogle billeder af vores yndlingsberømtheder for at forstå, hvad hun taler om - og prøve at få øje på psykopater fra A-listen. 

Hun fortalte Howes: “Der er mange mennesker i offentligheden, hvis du ser på billeder af dem, har de deres øjne virkelig meget åbne.” 

“De viser deres sclera... se på Ted Bundy, Hitler, skoleskydere.” 

Sarnblad, sagde at på trods af at hun har lavet masser af forskning om fænomenet, er hun stadig ikke sikker på, hvorfor vi har en tendens til at vise det hvide i vores øjne, når vi oplever ‘mental ustabilitet og volatilitet’ eller følelsen af, at du er usikker. 

Hun afslørede: “Men jeg oplever næsten altid, at nogen, der har begået en afskyelig forbrydelse eller en virkelig voldelig forbrydelse, er der næsten altid 20 til 30 procent af deres billeder, som du kan finde online, hvor de har deres øverste øjenlåg helt oppe.” 

Så hvis nogen viser dig deres sclera, er de højst sandsynlige psykopater. 

Kilde: LadBible