Dette er den eneste menneskeskabte konstruktion, man kan se fra rummet: Og nej, det er ikke Den Kinsesisk Mur

Videnskab

27/04/2024

Foto: Screenshot, Google Earth
Foto: Screenshot, Google Earth

Skrevet af J. Bøgen

Det er vildt at tænke på!

Det har længe været en populær forestilling, at Den Kinesiske Mur er så kolossal, at den kan ses fra rummet med det blotte øje

Dette romantiske billede har imidlertid vist sig at være mere myte end virkelighed.

Astronauter fra den Internationale Rumstation (ISS) har bekræftet, at selv så monumental en struktur som Den Kinesiske Mur forsvinder i jordens landskab, når man betragter dem fra rummet uden hjælpemidler.

Det, der derimod klart kan ses fra rummet, er det såkaldte Plastikhav i Almería-provinsen i Spanien.

Ikke et egentligt hav

Dette område, rigt på landbrug og innovation, er hjemsted for et vidtstrakt område af drivhuse, hvis reflekterende overflader danner et imponerende skue, når de observeres fra oven.

Ifølge eksperter fra Astrorural kan denne unikke menneskeskabte struktur nemt identificeres uden brug af optisk forstørrelse.

Plastikhavet, som fik sit navn på grund af den massive koncentration af drivhuse, er et vidne til menneskelig opfindsomhed og tilpasningsevne.

Regionen, som ligger nær byer som El Ejido og Roquetas del Mar, er blevet et centralt knudepunkt for landbrugsproduktion i Europa, hvor der dyrkes alt fra tomater til meloner.

Plastikhavet opstod i 1960'erne, da spanske landmænd begyndte at eksperimentere med plastikdrivhuse for at beskytte deres afgrøder mod de ødelæggende effekter af vind og jordens salinitet.