Efter sygemelding: Onkel Reje har noget, han gerne vil sige

Underholdning

01/06/2023

Foto: Legoland Billund Resort, CC BY 3.0 <https://creativecommons.org/licenses/by/3.0>, via Wikimedia Commons
Foto: Legoland Billund Resort, CC BY 3.0 <https://creativecommons.org/licenses/by/3.0>, via Wikimedia Commons

Skrevet af J. Bøgen

Det skal man da vist lige vise børnebørnene!

I starten af maj var DR-figuren Onkel Reje nødt til at sygemelde sig - altså, manden, der spiller Onkel Reje.

Mads Geertsen, som han i virkeligheden hedder, blev nemlig lagt for had på de sociale medier i noget, der lignede en koordineret hetz mod den populære, men kontroversielle, figur.

Faktisk blev DR direkte politianmeldt på grund af karakteren, da en debattør for eksempel mente, at DR med Onkel Reje (og andre figurer) var med til at udsætte børn for "grooming til pædofile overgreb". Grooming bruges som udtryk for, når en person gør sig venner med et barn, for på den måde senere at kunne forgribe sig på barnet.

DR valgte at politianmelde den koordinerede hetz på de sociale medier, men det ændrede ikke på, at Mads Geertsen var så hårdt ramt, at han var nødt til at sygemelde sig.

Torsdag formiddag har DR så offentliggjort en video på deres sociale medier, hvor Onkel Reje (og Mads Geertsen) har et vigtig budskab til alle.

Og mon ikke Onkel Rejes udmelding nok skal få smilende frem hos de mange børn, der glæder sig til at skulle i Cirkus Summarum til sommer!

Artiklen fortsætter under videoen.

Takker for støtten

Videoen starter med, at Onkel Reje gør det klart, at han nok skal være at finde i manegen til sommerens Cirkus Summarum-forestillinger, men efter den indledene nyhed, smider han kostumet, og så er det Mads Geertsen, der taler lige fra hjertet:

“Det er jo faktisk bare mig, der er inde i Onkel Reje. Jeg vil gerne sige tak for alle de varme hjertelige beskeder, jeg har fået. Tegninger, blomster og øl. Uden det kærlige rygstød er jeg ikke sikker på, at jeg var kommet op på cirkushesten igen, for det var virkelig en vanvittig omgang, jeg oplevede.”

“Men jeg synes, det er vigtigt at få sagt, at det her er historiefortælling. Historier skal være frie, og det skal ingen lave om på. Vi ses i Summarum,” siger manden bag Onkel Reje.

I videoen kan man høre, at Onkel Reje efter psykolog-samtaler og støtte er tilbage igen, men at alle derude skal vide, at Onkel Reje er noget, som er fundet på, og altså ikke er virkeligt.

Mads Geertsen, som er manden ‘inde’ i Onkel Reje, fortæller blandt andet, at det har været hårdt, men han takker for alt støtte, tegninger og breve, og at uden dette var han ikke kommet tilbage igen.